Data Respons mot milliarden

Data Respons mot milliarden

Både omsetning og ordreinngang nærmer seg milliarden for Data Respons.

Konsernets driftsinntekter økte med 28 prosent i fjerde kvartal, og endte på 248,9 millioner kroner. For hele året endte omsetningen opp 29 prosent til 818,5 millioner kroner. Driftsresultatet (EBIT) ble 55 millioner kroner.

- Lønnsomhet i alle land, sterk kontantstrøm og en ordreinngang som nærmer seg milliarden oppsummerer 2008. Vi har lagt bak oss et veldig godt år, sier konsernsjef Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons, i en børsmelding.

Alle land bidrar

Data Respons mener de langsiktige utsiktene i embedded markedet er positive, men er forberedt på at også dette markedet vil bli berørt av nedgangen i verdensøkonomien.

- Med finanskrisen som bakteppe er det inspirerende å sette ny rekord både i omsetning og ordreinngang det siste kvartalet. Vi er forberedt på et utfordrende år og har allerede gjennomført tiltak. Vi effektiviserer vår drift fortløpende og gjennomfører kostnadsbesparende tiltak der det trengs, avslutter Ragnvaldsen.

Data Respons leverer innebygde løsninger (embedded solutions) til ledende OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen markedssegmenter som forsvar, offshore, automasjon, medisinsk utstyr, overvåkning, transport, telekommunikasjon og øvrig industri.

Data Respons

Tall i millioner kroner

2008

2007

Omsetning

818,5

635,0

Driftsresultat

55,0

47,5

Resultat før skatt

56,3

46,6

Les om:

Enterprise