De mest debatterte it-sakene i 2009

De mest debatterte it-sakene i 2009

Les om slappe utviklere, Silverlight og NRKs utdaterte lisensregler.

Computerworlds lesere var flittige til å kommentere og debattere årets artikler på cw.no.

Den mest populære artikkelen målt i antall debattinnlegg var saken om prosjektstyringssystemet til Capgemini-utvikleren Gøran Hansen. En av funksjonene i Smeedee innebærer at storskjermer plassert rundt i kontorlandskapet skal blinke sine varsellamper, og vise navn og bilde av utviklere som har gjort en alvorlig feil. Dette vakte oppsikt, og førte til hele 33 debattinnlegg.

Les saken her: Henger ut slappe utviklere

Ikke langt bak med 31 innlegg havnet vårt intervju med skaperen av Microsoft Silverlight, Flash-konkurrenten som også har tatt opp kampen med Adobe Air og Java. Scott Guthrie skrøt av samarbeidet med NRK og TV2, men mange lesere reagerte på at statskanalen kun skal støtte seg til et proprietært format.

Les saken her: Møt Silverlights paranoide far

Silverlight var også temaet i vårt tredje mest kommenterte sak i år. Skal du sitte foran pc-en og se direkte vinter-OL fra Vancouver neste år, må du nemlig installere Microsofts Silverlight-teknologi. Fra før leverer NRK nett-tv i to formater: Windows Media og Silverlight. Begge proprietære Microsoft-formater.

Les saken her: NRK viser OL med Silverlight

At NRK krever lisens på flatskjermer, uansett hva du bruker dem til, var årets fjerde mest populære debattema. Har skjermen din innebygget tuner, selv om du ikke bruker den til tv-titting, vanker det nemlig lisenskrav fra statskanalen. Lisensreglene fra 1980 er god butikk for tuningfjerneren Elektronisk Service i Oslo.

Les saken her: Raser mot gamle lisensregler

Politiets virusproblemer har vært et tilbakevendende fenomen. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at antivirusleverandøren Norman ble byttet ut til fordel for Trend Micro tidligere i år. Mange mente imidlertid at det er de gamle it-systemene og sikkerhetskulturen i Politiet som har skylden for vanskelighetene.

Les saken her: Utdatert politi vraker Norman

Følg opp den positive trenden, og kommenter gjerne denne artikkelen nedenfor!

Enterprise