Dell dumper 25.000 Blackberry

Dell dumper 25.000 Blackberry

Nå lager de jo sine egne telefoner, med Windows Phone 7.

I et intervju med Wall Street Journal sier Dells økonomidirektør, Brian Gladden, at selskapet skal erstatte 25.000 ansattes Blackberry-telefoner med den nye Dell Venue Pro som kjører på Windows Phone 7.

- Denne beslutningen grunner i at vi nå konkurrerer med Research In Motion (RIM, selskapet bak Blackberry), så vi kaster ut alle våre Blackberry blant våre ansatte, sier Brian Gladden til avisen.

Allerede neste uke starter utskiftningen og ifølge Gladden vil Dell spare rundt 25 prosent av kommunikasjonskostnadene ettersom selskapet ikke lenger har behov for serverene som i dag brukes av Blackberry.

Dell kommer også etter hvert til å tilby sine ansatte smarttelefoner med Android. Dell gjør denne massive utskiftningen også for å vise egne kunder hvordan man kan bytte fra Blackberry til Windows Phone 7.

Ifølge Brian Gladden har Dell et nært samarbeid med Microsoft og begge selskapene ser et voksende marked for forretningsapplikasjoner på mobile enheter.

- Jeg tror ikke lenger så mye på selve maskinvaren, men mer på tjenestene rundt. Det finnes store og mange muligheter med mobile tjenester, sier han til Wall Street Journal.

Enterprise