Dell-resultatet halvert

Dell-resultatet halvert

Pc-salget raser og resultatet ble halvert i forrige kvartal for Dell.

For to år siden sjøsatte Michael Dell en restruktureringsplan som skulle snu den negative trenden som selskapet hadde havnet i. Den planen har mislykkes. I stedet fortsetter problemene å tårne seg opp for verdens nest største pc-produsent.

Resultatet har falt med 48 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, mens omsetningen er ned 16 prosent, til 13,4 milliarder dollar. Serversalget falt med 18 prosent, og Dell solgte 21 prosent færre stasjonære pc-er. Til tross for lavere it-investeringer i kjølvannet av finanskrisen har salget av bærbare pc-er klart å holde seg stabilt.

Sparer ny milliard

Den tidligere så fremgangsrike direktesalgsmodellen har blitt utvannet med en indirekte salgsmodell hvor Dell for første gang skulle benytte seg av eksterne forhandlere for å få produktene ut til et bredere publikum. Så langt har gevinsten uteblitt.

Dell har for lengst innført et kuttprogram som skal redusere utgiftene med tre milliarder dollar på tre år. Nå høynes innsparingskravet til fire milliarder dollar.

- Dell fortsetter å fokusere på resultat fremfor vekst. Kostnader er noe selskapet kan kontrollere, og de er fremgangsrike med gjennomføringen av kuttene, sier Bill Kreher, analytiker på Edward Jones, til Reuters.

Dell

Tall i millioner dollar

Q4 2009

Q4 2008

Omsetning

13.428

15.989

Driftsresultat

457

776

Resultat før skatt

454

882

Les om:

Enterprise