Dell taper på mini-manien

Dell taper på mini-manien

Dell la frem et katastroferesultat. Krisen og billige mini-pc-er ødelegger for selskapet.

Dell meddelte et nettoresultat som har gått sterkt ned fra i fjor.

Men nedgangen på 63 prosent var omtrent det analytikerne hadde forventet.

Selskapet hadde 290 millioner dollar igjen på bunnlinjen, mot 784 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Dell kjører avvikende regnskapsår, og dette resultatet bokføres som første kvartal i 2010.

"Omstrukturering"

Også Dells omsetning viser en kraftig nedgang, med 23 prosent. Omsetningen på 12,3 milliarder dollar var litt lavere enn forventet, men avkastning per aksje var litt høyere enn spådd.

Selskapet skylder den enorme nedgangen på både finanskrisen og lavere pc-salg, samt store omorganiseringer som har kostet mye penger. I rapporten bokføres 183 millioner dollar som "omstruktureringskostnader"

Kostnadskuttene bidrar til å overleve krisen, mener selskapet. Derfor lever det håp om at selskapet kan fortsette med positive resultater fremover, til tross for at omsetningen er i utforbakke.

- Signalene vi får fra markedet er blandet, men vi forbereder oss til en kraftig utskiftingsrunde på utstyr, med virtualisering og tjenester i en ledende rolle, sier Michael Dell ved presentasjonen.

LES OGSÅ:

Sparekniven

Tidligere i år kunngjorde Dell at sparekniven ikke skal stoppe før fire milliarder dollar er kuttet bort, innen utgangen av regnskapsåret 2011.

Dell har veldig store utfordringer. Til og med i mobilsegmentet, som inkluderer bærbare pc-er, er fallet dramatisk. Selskapets omsetning i dette segmentet gikk ned til 3,88 milliarder dollar, fra 4,85 milliarder dollar.

For divisjonen for stasjonære pc-er var nedturen enda vondere, fra 4,87 til 3,16 milliarder dollar. Det er få lyspunkter, Dell taper i alle produktlinjer.

Det skyldes også den enorme økningen i billige pc-er som gir lite omsetning.

- Antallet solgte bærbare gikk opp med 32 prosent i forhold til samme perioden i fjor, men veksten ligger stort sett på billigere bærbare som mini-pc-er, forteller finansdirektøren Brian Gladden.

Men Dell må satse på dette segmentet, selv om det ødelegger selskapets omsetning, fordi netbooks er fremtiden, mener Gadden.

LES OGSÅ:

- Null vekst i pc-markedet

Les om:

Enterprise