Derfor har Mac OS X 10.6.4 gammel Flash

Derfor har Mac OS X 10.6.4 gammel Flash

Adobe kritiserer Apple for gammel oppdatering.

Apple slapp tirsdag en oppdatering for Snow Leopard som tetter 28 sikkerhetshull, hvorav to i Adobes Flash.

Flash-versjonen stammer imidlertid fra februar og Adobe har for lengst kommet med en nyere versjon - sist i forrige uke.

- Sørg derfor for å oppdatere til den nyeste versjonen, sier Brad Arkin, sikkerhetssjef i Adobe, i en Twitter-melding.

Kontrolleres nøye

Årsaken til at OS X 10.6.4 kommer med en gammel Flash Player er at Apple tester oppdateringene sine grundig før de slippes løs.

Det er et kjent faktum at Apple liker å ha kontroll over hva som er tilgjengelig på de ulike plattformene sine. Noen vil hevde dette er fordi selskapet vil gjøre brukeropplevelsen så problemfri som mulig, andre mener det skyldes at Steve Jobs er maktsyk.

Flash-spilleren som følger med i OS X 10.6.4 var den programversjonen som var tilgjengelig da arbeidet med oppdateringen først ble satt i gang. Det sies at selskapet vanligvis bruker fra to til fire måneder på å teste en OS-oppdatering.

Flash-krigen

Apple har tidligere blitt kritisert for å ha sluppet oppdateringer som inneholder en foreldet versjon av Flash. Da Snow Leopard 10.6 ble lansert i fjor høst skjedde det samme, men etter to uker måtte Apple bite i det sure eplet med en oppdatering som inneholdt den nyeste versjonen av Flash.

Adobe har fått så ørene flagrer den siste tiden av Apple-sjef Steve Jobs, da han nekter Flash-teknologi på både iPhone, iPod og iPad. Jobs mener Flash er for tregt, ustabilt og ressurskrevende.

Last ned ny versjon

I forrige uke ble Flash 10.1.53.64 lansert. Oppdateringen fikser 32 feil, noen av dem kritiske. Versjonen som følger med i Apples oppdatering er Flash 10.0.45.2.

Sjekk hvilken versjon av Flash du har installert her. Mac-brukere som allerede har installert den nyeste versjonen av Flash 10.1 trenger ikke laste ned noen oppdatering.

Enterprise