Derfor saksøker Microsoft Motorola

Derfor saksøker Microsoft Motorola

- Prøver å stikke kjepper i hjulene for Android, mener analytikere.

Microsoft har saksøkt Motorola på grunn av deres Droid-telefoner.

Telefonene kjører Googles Android, men med en rekke egenutviklede løsninger i tillegg.

Giganten mener mobilselskapet bryter flere av Microsofts patenter i disse løsningene.

Ikke alene

- At Microsoft har flere viktige patenter i dette områder burde ikke overraske noen. Vi har brukt over 30 år på å utvikle "cutting-edge" programvare, skriver Horacio Gutierrez i "Microsoft on the issues"-bloggen.

Motorola skal ifølge Microsoft bruke Exchange Activesync uten de riktige og kostbare lisensene. Verktøyet brukes til å synkronisere epost, kontakter og kalendre fra Microsofts programvare. De skal også ha brutt patenter som går på hvordan applikasjoner leser batteri- og dekningsstatus.

- Vi vil bare sikre respekt for vår intellektuelle eiendom, som brytes av Android-telefoner. Og når man ser på hva Apple og Oracle har gjort, er vi ikke alene om dette, avslutter Gutierrez, som peker på liknende søksmål.

Angrep på Android

Søksmålet kommer kort tid før mobilbransjen skal vise frem sine nye telefoner med Microsofts Windows Phone 7. Men Motorola er et av selskapene som har gjort det klart at Android blir deres foretrukne plattform fremover.

Chris Hazelton, analytiker hos The 451 Group, sier til vår nyhetstjeneste at søksmålet kan tolkes som press fra Microsoft til å få Motorola til å lage Windows Phone 7-telefoner. Her er Exchange Activesync-lisensene naturlig nok inkludert i prisen.

Jack Gold, analytiker hos J. Gold Associates, sier at søksmålet er et angrep på hele Android-plattformen.

- De forsøker å bremse Android. Og med god grunn. Se på tallene; Android vokser i drepende fart, sier han.

Motorola sier at de har en sterk portefølje av løsninger de selv eier, og vil forsvare seg til siste slutt.

Enterprise