Derfor skal du bytte til Mac

Derfor skal du bytte til Mac

Glem Windows! Her er åtte grunner til hvorfor din neste datamaskin bør være en Mac.

Det finnes mange gode grunner til å velge Mac fremfor Windows, selv om mange vil hevde det motsatte. Her er en liste med åtte grunner til hvorfor din neste datamaskin bør være en Mac.

Til Windows' forsvar har vi også artikkelen Derfor skal du velge Windows-pc. Les begge artiklene og gjør opp din egen mening.

1. Mac er mer konsistent

Da Windows Vista ble lansert, følte selv de mest innbitte Windows-brukerne seg snytt. Menyer hadde blitt endret på og strukturen for ulike deler av operativsystemet hadde gjennomgått store forandringer. Microsoft kalte det nytenkende, brukerne kalte det forvirrende.
Mac-ens operativsystem, OS X, er langt mer konsistent i sin utforming. OS X er et minimalistisk operativsystem som er mer logisk og mindre krevende å lære seg. Oppdateringer fører heller ikke med seg noen store omveltninger i systemets utforming. Poenget er: Det er enklere å få ting gjort.

2. Det er mer stabilt

Takket være at Apple utvikler både maskinvare og programvare selv, har de lykkes med å lage et system som er mer stabilt enn Windows. Mac-er krasjer mindre, håndterer minnet på en smartere måte og både starter opp og lar seg slå av seg raskere.

LES OGSÅ:

Ti myter om Mac


3. Og mer sikkert

Fordi Apple har hatt en så liten markedsandel sammenlignet med Windows, har ikke virusskapere lagt ned noen betydelig innsats i å lage virus rettet mot Mac. Enn så lenge finnes betydelig færre sikkerhetstrusler for Mac-brukere. Det bør imidlertid påpekes at etter hvert som Apples markedsandeler øker, så vil antall sikkerhetstrusler også komme til å øke.

4. Mindre tøys

Windows er utvilsomt et bra operativsystem - når det ikke oversvømmes med prøveversjoner av programmer, spionprogrammer og annet tøys som pc-produsenter legger til i Start-menyen, på skrivebordet og i systemstatusfeltet. De fleste Windows-brukere har en eller annen gang irritert seg over uttallige advarsler hvor man må godkjenne om et program skal kjøres eller små boblemeldinger som konstant spretter opp i systemstatusfeltet.

Med Mac slipper du alt dette. Operativsystemet gjør ikke noe vesen av seg og lar deg i stedet fokusere på det viktige - å jobbe med datamaskinen.

5. Skjønnheten ligger i detaljene

Du kan garantert kjøpe deg en Windows-maskin som har nøyaktig de samme spesifikasjonene som en tilsvarende Mac for en mindre pengesum. I blant ganske mye mindre også. De fleste Mac-brukere vet imidlertid at Mac-ens sjarm ligger i detaljene. Apple har lagt ned mye tid og krefter på å lage datamaskinene sine både pene og med funksjoner som du oftest ikke finner på en Windows-maskin. Du betaler litt mer, men du får også hva du betaler for.

LES OGSÅ:
- En pc er ikke et kupp

6. Programvaren

Apple er en av de beste programvareprodusentene i verden. Nesten samtlige av selskapets programmer som iLife, iTunes og Safari er ekstremt enkle å bruke og krever som oftest ingen instruksjoner. At programpakken iLife, med programmer for foto, video, web og musikk, følger med når du kjøper en Mac, gjør den ekstra prisverdig.

7. Bedre service etterpå

Når du kjøper en Mac, får du tilgang til gratis support hos noen utvalgte Apple-forhandlere. Apple kaller tjenesten for Genius Bar, og den fungerer slik at du ganske enkelt bestiller en time i en butikk, hvor du så får hjelp av en ansatt med alt fra å reinstallere operativsystemet til å bytte ut kranglete komponenter på stedet.

Microsoft har tydeligvis skjønt at dette er veien å gå, og holder derfor på å starte en lignende tjeneste under navnet Windows Gurus, som vil være tilgjengelig hos utvalgte Microsoft-forhandlere.

LES OGSÅ:
Apple er bare en dyr logo


8. En Mac er også en pc

Det fiffige med en Mac-maskin er at du også kan kjøre Windows på den om situasjonen krever det. Du kan installere Windows i en egen installasjon med hjelp av Boot Camp som følger med OS X. Da kan du velge mellom OS X og Windows når du starter datamaskinen.

Det finnes også virtualiseringsprogrammer som Parallels Desktop eller VMware Fusion, som lar deg kjøre Windows i et vindu i OS X.

Denne listen med åtte grunner til at du bør velge Mac, er utarbeidet av tidligere redaktør av vårt amerikanske søstertidsskrift PC World , Harry McCracken, som nå er frittstående blogger, men som fortsatt publiseres hos PC World.

I morgen følger vi opp med åtte punkter til forsvar for Windows. Følg med!

Hvorfor velger du Mac? Legg igjen en kommentar nedenfor!

Les om:

Enterprise