Derfor skal du bytte til Vista

Derfor skal du bytte til Vista

Alle venter på Windows 7, men Microsoft forsøker en siste gang: - Velg Vista!

Å bytte eller ikke bytte, det er spørsmålet.

Windows 7 kan komme før året er omme, og mange bedrifter lurer på om de burde bytte til Vista først, eller vente på det nyeste. Mange ser ut til å velge det siste, ettersom undersøkelser viser at kun omlag ti prosent i bedriftsmarkedet kjører Vista.

Microsoft har nå laget en guide til deg som lurer på hva du skal gjøre.

Deler samme kodebase

- Jeg skjønner at mange firmaer strammer inn beltet med dagens økonomiske klima, og jeg forstår at bytting av operativsystem kan ta opptil 18 måneder, skriver Gavriella Schuster i Microsoft på The Windows Blog.

Grovt sett er hennes råd at om man kjører XP eller Windows 2000, burde man bytte til Vista så fort som mulig. Hun argumenterer med at å bytte fra Vista til Windows 7 vil være mye enklere enn å gå fra for eksempel XP til WIndows 7. Dette fordi Vista og Windows 7 kjører på samme kodebase, og det dermed blir færre problemer med kompabilitet mellom de to operativsystemene.

Hun minner også om at Microsoft ikke vil støtte XP etter april 2014, og ikke støtter Windows 2000 etter andre kvartal 2010.

Og er du en av dem som vil vente med Vista på grunn av Windows 7 som lurer i horisonten, har hun følgende å si:

- Vurdér risikoen ved å vente med Vista, og begynn å planlegge Windows 7 med betaversjonen, eller test applikasjonene i Vista.

- Billigere å bytte nå

Disse vente-risikoene hun snakker om, omfatter sikkerhet og applikasjonsstøtte.

Først sier hun at mange programvarehus snart ikke vil støtte applikasjoner om de blir kjørt i XP.

Deretter trekker hun frem at overgangen til et nytt operativsystem kan ta opptil 18 måneder, men at en overgang til Vista nå gjør overgangen til Windows 7 senere mye enklere.

Hun sier også at det er billigere å kjøpe nye pc-er med Vista i dag, enn å kjøpe pc-er for så å installere XP og videre oppgradere alle til Windows 7 senere.

Og til slutt peker hun på Vistas sikkerhets- og stabilitetsfunksjoner. Bærbare pc-er var ikke på langt nær like vanlig da XP ble utviklet, og spesielt sikkerhetsfunksjoner som omhandler mobile arbeidere omtaler hun som viktige.

Steve Ballmer, selveste toppsjefen, har også sagt at de ansatte vil klage om et firma kjører et eldre operativsystem enn hva de gjør hjemme.

At Microsoft anbefaler kundene sine å kjøpe den nyeste programvaren deres er ikke så overraskende, men hva sier ekspertene? Les videre på neste side!

Les om:

Enterprise