Dette er best i Office-betaen

Dette er best i Office-betaen

Sjekk de fem beste grunnene til å prøve Office 2010 beta.

Nå har Office 2010 beta blitt sluppet for alle, med oppdaterte programmer. PC World USA har funnet fem kremargumenter for å prøve ut betaen.

1. Ribbons. Ribbons eksisterer riktignok i Office 2007, men da bare i enkelte applikasjoner. Utbyttingen av klassiske menyer til store ikoner og fane-orienterte menyer, tar litt tid å venne seg til. Men når du har startet å bruke det, er det vankelig å gå tilbake igjen, mener Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. I Office 2010 strekker disse Ribbons-menyene seg over alle programmene.

2. Backstage view – en titt bak scenen. I Office 2007 var det en rund Office-knapp som skulle erstatte mange ofte brukte funksjoner i menyen, slik som lagring og utskrift. Men knappen tok tilsynelatende aldri helt av. I Office 2010 er den erstattet med noe som ser ut som en vanlig Ribbons-meny. Når man klikker på den, får man opp en ny skjerm, som kalles «Backstage view». Her får du opp vanlige valg til venstre og flere alternativer til høyre.

3. Paste preview – forhåndsvisning av innliming. Microsoft har oppfattet at mange brukere velger å angre på innliminger, fordi innlimingen ikke endte opp med å se ut slik de ville. Nå skal du få se hvordan det blir med en forhåndsvisning, slik at du får det riktig. I tillegg får du opp alternativer for formatering, for eksempel om du enkelt og greit vil lime inn i ren tekst.

4. Sparklines. I tillegg til vanlige grafer, kan du i Excel legge inn en minigraf i en enkeltcelle. En fin måte å lage et litt mer spenstig regneark på uten å drukne det i en gedigen graf.

5. Integrering av sosiale nettverk. I Outlook 2010 får du Outlook Social Connection. Her kan du se eposter, statusoppdateringer, delte bilder og foto i et enkeltvindu.

Les om:

Enterprise