Dette blir it-sjefens utfordring

Dette blir it-sjefens utfordring

BI, CRM og samordnet kommunikasjon skal bedre produktiviteten neste år.

Øk inntektene og forbedre produktiviteten! Det er de store utfordringene som it-sjefene i Norden står overfor de neste par årene, ifølge IDCs CIO Survey 2009.

- Sist vi så en økonomisk nedgang var det mye fokus på it-tjenester generelt. Denne gangen er it mer integrert i virksomheten, man bruker it for å strømlinjeforme hele organisasjoner, sier Anders Elbak, forskningsdirektør i IDC.

Han mener det ikke nødvendigvis trenger å tolkes negativt at it-sjefene ønsker å forbedre produktiviteten.

- En del av de vi pratet med mente at det verste av finanskrisen er overstått. De vil effektivisere ikke bare for å spare penger, men for å være klar til vekst når markedet tar tak igjen, sier Elbak.

Mobilitet og sikkerhet

De neste par årene vil en av fire it-sjefer øke budsjettene. En av fem får mindre å rutte med, mens halvparten av de spurte skal holde investeringene på dagens nivå. Nordmennene er mest klare for å investere, danskene mest skeptiske. Særlig finanssektoren vil investere mer, og mobilitet og sikkerhet er i fokus.

- Det handler om å få virksomheten mer effektiv, å få fart på medarbeiderne med samordnet kommunikasjon. Enkel adgang til kolleger og medarbeidere vil gjøre virksomheten mer effektiv, så det er samme argumenter som for de store utfordringene, sier Elbak.

De som vil slå finanskrisen ved å investere aggressivt, kommer til å trenge BI, CRM-relatert programvare og samordnet kommunikasjon. Les videre på neste side!

Enterprise