Dette bør it-sjefene satse på

Dette bør it-sjefene satse på

Gartner har talt. Innovasjon, sosiale medier og skyen er det som gjelder.

Gartner Symposium i Cannes er i gang, og it-bransjen lytter nok en gang spent på analytikernes anbefalinger.

Det spås nå at it-bransjen vil omsette for svimlende 3,5 billioner dollar i 2011. Eller 3,5 milliarder milliarder dollar, om det skulle være enklere.

- Folk har ikke lenger noe annet valg enn å bli "mer digitale" med ressursene de allerede har tilgjengelig, sa Gartner-direktør Stephen Prentice i Cannes tirsdag, og mener alt vi har bare blir større, som internett i seg selv og tjenester som Facebook.

I en tid hvor it-bransjen skal reise seg fra asken, skisserer Gartner disse syv aspektene som it-sjefene bør konsentrere seg om i tiden fremover:

1. Operativt

Gartner oppfordrer selskaper til å smelte sammen de som jobber med deres operative teknologi ("operational technology", OT) og menneskene på it-siden. Ved en slik sammenslåing kan man oppnå strømlinjeformede budsjetter, koordinert planlegging og en stabil fremtid.

2. Sosialt

Ut 2015 vil 80 prosent fortsatt mangle en strategi for hvordan man takler informasjon fra de store massene på internett. Men ifølge Gartner er dette allerede svært viktig for å få suksess, og de spår at store summer og mye tid vil bli brukt på å finne strategier for fruktbar kommunikasjon med kundene.

3. Mønstre

Teknologi for å finne mønstre der andre ser kaos vil være den raskest voksende delen av BI, mener analytikerne. Å kunne analysere mønstre og lage modeller ut fra dette for å takle utfordringer, vil være svært viktig fremover. En av bremsene for denne utviklingen skal være manglende evne og vilje til å dele informasjon.

4. Skyen

En gammel traver får fjerdeplassen på Gartners liste. De antar at alle de 2000 største selskapene i verden vil bruke skyen i løpet av 2016, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. De peker på et mindre gap mellom selgeren og brukeren av programvare, og tror leverandører av skyløsninger vil omsette for 148,8 milliarder dollar innen 2014.

5. Kontekst

Kontekstbaserte tjenester, som annonser på mobilen ut i fra hvor du befinner deg, kan bli stort. Gartner ser på dette som neste skritt i arbeidet for en utvidet virkelighet, og en teknologi som lar folk få mer ut av det de allerede har. Dette gjelder alt fra søk til annonsering, og Gartner antar at en tredjedel av mobil markedsføring snart vil ta hensyn til kontekst. Dette er én av teknologiene Gartner mener gjør verden "mer digital".

6. Bærekraftighet

Grønn it, bærekraftig utvikling og lavt energiforbruk vil fortsatt være viktig, mener Gartner. De advarer mot mange tøffe runder for å sikre både lønnsomhet hensynet til naturen, og mener it vil spille en nøkkelrolle i å finne denne balansen.

7. Innovasjon

En annen viktig balanse er den mellom innovasjon og trygghet. Gartner mener innovasjon vil være en av topp-prioritetene til it-sjefer frem mot 2016, i kjølvannet av finanskrisen og lite ressurser. Dermed vil også risikostyring bli viktig fremover, for nye innovasjoner vil alltid inneholde en viss fare.

Enterprise