Er dette din nye utviklingsavdeling?

Er dette din nye utviklingsavdeling?

Dataforeningen vil ha med nordmenn til India. For å se både ulemper og fordeler.

- Det er ingen tvil om at outsourcing og kontakter i ulandet blir mer og mer aktuelt, forteller Olaug Torhild Skobba i Dataforeningen.

- Og India er et av landene som har kommet lengst, i alle fall for norske selskaper.

Hun arrangerer derfor studietur til "utrolige India", som turistindustrien liker å kalle det. Slik skal du selv kunne undersøke om dine nye it-arbeidere blir indiske.

Stor kompetanse

India er i dag verdens fjerde største økonomi. Hvert eneste år vokser brutto nasjonalproduktet med nesten seks prosent. Og hver fjerde rupi landet sikrer seg kommer fra eksport; opp fra seks prosent for 25 år siden. Svært få land kan skilte med et liknende økonomisk eventyr. Mye av æren går til Indias it-industri, og mange rupier genereres av norske selskaper som benytter seg av Indias stadig økende it-kompetanse.

Ett av disse er Capgemini. Ronny Seehuus er selskapets BI-ansvarlig, og har jobbet med mange prosjekter i India. Han blir stadig imponert over det han ser.

- It-bransjen i India har en veldig stor kompetanse, mange blir veldig overrasket, forteller Seehuus, som også er med på å arrangere Dataforeningens India-tur.

Digre komplekser

Seehuus skal ta turdeltakerne med til blant annet Accenture og Capgemeni sine indiske avdelinger. De skal også besøke indiske selskaper som selger sine tjenester til vesten. Meningen er at nordmennene både kan knytte kontakter og selv se hvordan indere arbeider.

- Det første man blir slått av er størrelsen på kompleksene, og de svære kontorene, forteller Seehuus.

Det er ofte mange tusen utviklere og andre it-folk som jobber i samme lokaler. Lokalene skal ifølge Seehuus være moderne og komfortable, og vanlig arbeidstid skal være som i Norge.

Men India er langt fra bare et it-eventyr, les videre på neste side!

Les om:

Enterprise