Er dette nettleserens død?

Er dette nettleserens død?

Netteleserne kan bli erstattet av et virtuelt miljø som isolerer web-applikasjoner fra datamaskinens øvrige programvare.

Dagens nettlesere har mange sikkerhetshull.

Forskere ved Microsoft har derfor utviklet en prototype av en klientarkitektur som i fremtiden kan erstatte nettleserne med et sikrere virtuelt miljø, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Isolert

Teknikken, som har fått navnet Embassies, kjører applikasjoner i isolerte beholdere som bruker Internett-adresser for all ekstern kommunikasjon med andre applikasjoner. Arkitekturen er basert på modellen av et ”piko-datasenter”, en klientversjon av et delt datasenter.

- Premisset med å isolere hver enkelt nettapplikasjon istedet for nettleseren er spennende, sier Jason Taylor, teknologisjef ved Security Innovation.

Krever mer fra utviklere

Embassies er et forsøk på å presentere et enklere alternativ til de relativt kompliserte nettleserne. Arkitekturen tilbyr et enkelt kjøremiljø som bare bruker 30 funksjoner for å samhandle med klientens eksekveringsgrensesnitt.

I og med at miljøet er så forenklet kreves det mer av utviklere som bygger webapplikasjonene. Utviklerne må for eksempel pakke de nødvendige bibliotekene med applikasjonene – en vanskelig prosess som innebærer mer sikkerhetstilnærming.

Enterprise