Dette er den nye Yahoo-sjefen

Dette er den nye Yahoo-sjefen

Jerry Yang har gått av, og inn kommer Autodesk-sjefen Carold Bartz.

I november i fjor sa Yahoo-sjef Jerry Yang takk for seg, og siden den gang har spekulasjonene florert angående hvem som skal ta over roret.

Nå er svaret klart.

Tidligere administrerende direktør Autodesk Carol Bartz, blir nå administrerende direktør i Yahoo. Hun har tidligere arbeidet med Sun Micrososystems, Digital og 3M.

LES OGSÅ: Yahoo-Yang gir seg

- Hun er beundret både i Silicon Valley og på Wall Street for hennes ledelsesekspertise, sterke kundefokus, brilliante sosiale evner og en stor forståelse for de utfordringene vår industri står forran, sier styreformann Roy Bostock i Yahoo.

Søkeselskapet har hatt et turbulent år, med Microsoft-oppkjøp som det heteste temaet. Microsoft ville som kjent kjøpe Yahoo, men Yang og compani mente prisen var for lav. Siden den gang har aksjekursen falt drastisk, og Microsofts bud var i lys av dagens situasjon ikke særlig lavt i det hele tatt.

- Det går ikke ann å nekte for at vi har hatt enorme utfordringer det siste året, men jeg tror det nå er en ekstraordinær sjanse for å skape verdier for våre medeiere, og nye muligheter for våre kunder, partnere og medarbeidere, sier Yahoos nye sjef Bartz.

LES OGSÅ: - Microsoft nær Yahoo-kjøp

Også selveste Yang, som gikk av etter alt bråket, tror på en lys fremtid.

- Yahoos beste år er fortsatt forran dem, sier han i en uttalselse.

Analytikerne har stor tro på den nye 60 år gamle sjefen, som går inn i den nye jobben med én gang. Bartz høster mye ros for tidligere lederskap.

Dog skal hun mangle kompetanse innen et temmelig viktig felt for Yahoo, nemlig internett.

LES OGSÅ: Nettets mest populære damer

Enterprise