Dette er nytt i Chrome 10

Dette er nytt i Chrome 10

Google klar med ny betaversjon.

Den nyeste betaversjonen av Google Chrome dreier seg for det meste om ytelse, takket vært en ny JavaScript-motor og en tidlig versjon av såkalt GPS-akselerert video.

Men Google har også introdusert et par nye funksjoner som skal gi en bedre brukeropplevelse, blant annet passordsynkronisering og en ny innstillingsmeny.

Synkroniser passord

Chrome kan allerede synke apper, bokmerker, innstillinger og temaer på tvers av flere datamaskiner, men har frem til nå manglet muligheten til å synkronisere passord.

I den nyeste betaen av Chrome 10 får du tilgang til passordsynkronisering i innstillingene under en ny fane kalt "Mine ting".

En Google-konto er påkrevd, men du kan også bruke et ekstra lag med kryptering dersom du er redd for dine private data.

Ny innstillingsmeny

Når du nå klikker på verktøy-ikonet og velger "Alternativer", viser Google nå innstillinger i en ny fane i nettleseren i stedet for et sprettopp-vindu.

Dette innebærer at du har tilgang til diverse innstillinger gjennom url-er i nettleseren, som for eksempel chrome://settings/personal. Ifølge Google skal dette være spesielt nyttig i support-sammenheng.

Alternativer-menyen har også fått en søkefunksjon, slik at du kan få raskere tilgang til innstillinger bare ved å søke etter dem. Det fungerer nesten som Google Instant, ved at søkeresultatene oppdateres hver gang du taster inn en ny bokstav.

Den ferdige versjonen av Chrome 10 kommer enten i slutten av mars eller begynnelsen av april, skriver IDG News.

Den nyeste betaversjonen av Chrome er tilgjengelig for Mac eller Windows fra Googles nettsider.

Enterprise