Dette er nytt i Windows 7 RC

Dette er nytt i Windows 7 RC

Bakgrunner på syre, mer fart og nye funksjoner. Sjekk nyhetene her!

Utgivelseskandidaten til Windows 7 skal bli utgitt 5. mai, men våre venner i amerikanske Computerworld kunne ikke dy seg og har skaffet seg en av de utviklerversjonene.

De har gått operativsystemet etter i sømmene, for å finne ut hva som har endret seg siden beta-versjonen ble utgitt i januar, til det som er den første utgivelseskandidaten.

Her er nyhetene:

Mer fart

Windows 7 RC føles enda raskere enn beta-versjonen fra januar. Det vil si at går enda raskere enn Windows Vista.

Testeren forteller også at det var lettere å få maskinvaren til å fungere, men han måtte manuelt laste ned Vista-drivere til skjermkortet for å få maks utbytte.

Windows XP-modus

Som vi har meldt tidligere, vil man ha muligheten til å kjøre XP-programmer i Windows 7. Den var ikke inne i RC-versjonen amerikanerne testet, men Microsoft lover på tro og ære at den skal komme.

Med funksjonen skal man kunne kjøre XP-programmer i Windows 7 sømløst, det vil si at man ikke behøver gjøre annet enn å åpne programmet på vanlig måte, og Windows klarer selv å kjøre programmet med virtualiseringsteknologi. Man får på mange måter to operativsystemer i ett, og kan bli et svært viktig salgsargument for Microsoft.

Bakgrunner på syre

Hva har Microsofts designere innhalert den siste tiden? Ikke vet vi, men de nye bakgrunnene du får med Windows 7 er alt annet enn hva du er vant med.

Nå snakker vi ikke lenger om grønne gressletter og nordlys-aktige fargespill. Vi snakker gigantiske, flygende skilpadder med byer på ryggen og eksploderende bamser. For å nevne noe. Ett av eksemplene ser du på bildet over.

Ny alt-tab og alt det andre, les videre på neste side!

Les om:

Enterprise