Dette skal være Chrome OS

Dette skal være Chrome OS

Nye bilder av det som skal være Googles nye OS antas å være ekte.

I forhold til hvor mye som har blitt skrevet om Chrome OS, er svært lite bekreftet fra Google.

Kommentatorer har spekulert, journalister utbrodert, men vi vet stort sett bare at det skal være et Linux-basert operativsystem med åpen kildekode som baserer seg på å kjøre ting fra skyen, og kreve så lite som mulig av maskinvaren.

Det har blitt lekket bilder av det som skulle være Chrome OS i aksjon, men disse har blitt tilbakevist som falske.

Nå kommer det nye bilder, som skal være mer troverdige.

Mange Google Apps

Det er Electronista som lekker bildene, som skal være fra en betaversjon av Chrome OS kalt 0.1.15.

Bildene viser en verktøylinje øverst med ikoner som vitner om Chrome-nettleseren, Gmail, Google Maps og andre Google Apps-applikasjoner, samt Google-eide Youtube. Den har også en innebygd søkelinje, som bruker en søkemotor du nok klarer å gjette navnet på.

Chrome-nettleseren er også åpnet på bildene, og nederst til høyre vises en statuslinje med klokkeslett og batteristatus.

Innrømmet forfalskning

Ingen har ennå bekreftet eller avkreftet bildene.

Sist gang bilder av Chrome ble lekket, viste de seg å være falske. Falskneren innrømmet selv at han stod bak, og hadde aldri sett for seg at de ville spre seg på den måten de gjorde.

Spørsmålet nå er om de nye bildene vil lide samme skjebne.

Ifølge Electronista, som har sett et og annet falskt bilde før, skal de nye bildene være vanskelige å forfalske. Men i verste tilfelle kan vi ha med å gjøre en med for mye fritid, som vet å dra nytte av en presse med for lite håndfaste Chrome OS-fakta å melde om.

Les om:

Enterprise