Er dette Windows App Store?

Er dette Windows App Store?

Bilder av Microsofts kommende programbutikk lekket på internett.

Det kinesiske nettstedet Cnbeta.com har publiserte to bilder av det som oppgis å være Microsofts kommende Windows App Store. Av bildene å dømme ser det ut til at Microsoft vil gjøre Windows App Store til en markedsplass som gjør det mulig å kjøpe Windows-programmer direkte i operativsystemet.

Apple foran

Apple kom riktignok Microsoft i forkjøpet med en innebygd programbutikk da selskapet tidligere i år slapp Mac App Store som en del av operativsystemet Mac OS X. Apples Mac App Store gjør det enkelt å kjøpe, installere og oppdatere programmer med bare et par klikk.

Ifølge de lekkede bildene fra Cnbeta.com ser det ut til at Microsoft planlegger å selge programmer som Office 2010, oppdateringer til Windows 7 og spill som Angry Birds i den innebygde programbutikken. Dessuten kommer det til å finnes gratis nedlastinger som Intenet Explorer og Opera.

Microsoft mot Apple

Microsoft har ennå ikke bekreftet om eller når selskapet kommer til å slippe Windows App Store. Den siste tiden har det imidlertid gått rykter om at en Windows-programbutikk kommer til å bli sluppet sammen med Windows 8, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Om Microsoft vil kunne kalle programbutikken for Windows App Store gjenstår å se. I 2008 søkte Apple om å få «App Store» som varemerkenavn ved U.S. Patent and Trademark Office, men i januar i år sendte Microsoft inn en klage til patentkontoret for å få søknaden avvist, ettersom de mener at uttrykket "app store" er generisk.

Apple saksøkte nylig Amazon fordi de kalte sin nye Android-applikasjonsbutikk for Amazon Appstore.

Apple har for øvrig beskyldt Microsoft for å rappe idéer fra dem flere ganger. Og da Mac OS X Tiger ble lansert i 2005 hadde selskapet lagd plakater med slagord som «Redmond, start your photocopiers» og «This should keep Redmond busy» (Microsofts hovedkvarter ligger i Redmond).

Les om:

Enterprise