- Dropp XP innen 2012

- Dropp XP innen 2012

Gartner mener bedrifter snarest må begynne å teste Windows 7.

Microsoft vil ikke tilby noen form for support for Windows XP etter april 2014, men analyseselskapet Gartner det er best å droppe operativsystemet lenge før den tid, og helst innen 2012.

Etter 2012 vil nemlig en rekke programvareleverandører legge ned sin støtte for XP.

Dropper Vista

Gartner har gjennomført flere undersøkelser som viser at rundt 80 prosent av XP-bedriftene vurderer å hoppe over Windows Vista.

- Det er en god ide. XP blir bare eldre, og det finnes ingen tegn på at Windows 8 er på gang, mener Gartner-analytiker Michael Silver.

- Start nå

Men selv om mange vurderer å bytte til Windows 7, hersker det stor usikkerhet om når man skal begynne og hvor raskt man skal gjennomføre overgangen.

- Planlegging og testing av det nye operativsystemet bør starte mellom 12 og 18 måneder før det rulles ut. Det betyr at bedriftene må begynne å planlegge en overgang til Windows 7 allerede i år, konkluderer Silver.

Virksomhetene som vurderer å bytte, bør undersøke om deres programvareleverandører tilbyr tilstrekkelig støtte for Windows 7. Man bør også sette opp et regnestykke for om det lønner seg å bytte til Windows 7 på alle eksisterende pc-er, ikke bare de som kjøpes inn nye, siden det koster flesk å støtte flere operativsystemer.

Les om:

Enterprise