Du får velge Office-format

Du får velge Office-format

Microsoft kjører Windows 7-strategi i Microsoft Office 2010 for å unngå EU-bråk.

I likhet med Windows 7s valgmeny for nettlesere, vil brukere i Office 2010 få opp en tilsvarende meny for dokumentformat, skriver IDGs nyhetsbyrå.

Håpet er å unngå EU-bråk og EU-bøter på grunn av en monopolankalge arkivert i januar 2008. EU sa på den tiden at de ville gå Microsoft Office i sømmene samtidig som de gikk Internet Explorer (IE) i sømmene.

ODF blant valg

Microsoft har blitt anklaget for å favorisere sine egne Office-dokumenter for å vanskeliggjøre samarbeid med andre, konkurrerende Office-varianter.

Men 24. juli i år kom Microsoft med to menyvalgforslag til EU, et for IE og et for Office. For Office 2010, som forventes å dukke opp neste år, skal Europeiske brukere kunne velge standard filformat blant en hell rekke varianter.

- Fra og med Office 2010 vil sluttbrukere (...) få opp forespørsel om hvilket filformat de vil ha som standard, blant valg som inkluderer ODF, ved første oppstart av applikasjonene, skriver Microsoft i forslaget.

Informasjon om proprietære formater

Microsoft har ikke spesifisert hvordan forespørselen vil se ut, og heller ikke hvilke andre alternativer enn ODF som vil dukke opp. Men selskapet lover å komme på banen med en applikasjon som kan la administratorer styre det hele.

Dagen Microsoft leverte sin plan, sa EU at forslaget krever «ytterligere etterforskning før kommisjonen kommer med konklusjoner vedrørende neste trinn.»

Microsoft har også sagt seg villig til å «publisere informasjon» om eldre, proprietære format, samt den nye Office Open XML (OOXML).

Les om:

Enterprise