Du må velge riktig utgave!

Du må velge riktig utgave!

Office 365, den skybaserte utgaven av Microsoft Office 2010 er nå tilgjengelig Norge. Microsoft Norge satser stort på denne utgaven av Office som de mener passer perfekt for Norge.

Office 365 kommer med en stor mengde lisensalternativer som er delt inn i tre hovedkategorier:

  • Forbrukere og gründerbedrifter (P)
  • Mellomstore firmaer og foretak (E)
  • Skoler og utdannelsesinstitusjoner

Felles for alle produktene eller planene som Microsoft velger å kalle dem, er fordelene som kommer ved at programvaren befinner seg i skyen. Microsoft forventer en kjappere og mer effektiv produktutvikling med Office 365. Her planlegges det en produktsyklus på 90 dager. Bedriftene kan velge å utsette overgangen til en ny utgave med inntil et år. Dette gir bedriftene gode muligheter for testing og oppdatering av integrerte løsninger før de går over til en ny utgave.

Microsoft ser for seg P-utgaven for privatpersoner og firma med opptil 25 brukere, selv om de tillater opptil 50.`

Mer avanserte funksjoner

Bedrifter med mer enn 50 brukere eller som trenger noen av følgende funksjoner må gå over til E utgaven:

  • Active Directory-synkronisering - synkronisering/administrasjon av brukergrupper
  • Trenger arkivering - e-postarkivering av juridiske hensyn
  • Trenger BES - Blackberry Enterprise Server

Døgnkontinuerlig brukerstøtte over telefon - høyere vedlikeholdsbehov enn hjelp fra brukergruppen

Plan E3 inkluderer en fullversjon av den vanlige Office 2010-pakken som er tilpasset bruk mot Office 365-tjenesten i forhold til åpning og lagring av dokumenter. Denne utgaven er kun tilgjengelig via nedlasting.

Leie av Office 365 kan gjøres på månedsbasis og vil være en gunstig Microsoft Office-variant i en kortere periode, eller for å holde utgiftene nede i en oppstartsperiode.

Microsoft har også laget en lisensplan for det de kaller kioskarbeidere. Dette er brukere som ikke har tilgang til sin egen PC, men trenger sporadisk tilgang til webbasert e-post og interne områder, samt online-visning av Office-dokumenter og eventuelt enkel redigering av disse.

Brukere av Mac vil også kunne ta i bruk Office Web Apps med Safari og Firefox.

Hvem har tilgang på dine data?

For norske kunder vil det være et datasenter i Irland som er produksjonsstedet for skytjenesten og lagring av data med en geografisk redundans. Microsoft påpeker at de har lang erfaring med store kritiske tjenester som Hotmail og Microsoft Messenger, så dette er ikke noe nytt for dem. Tjenesten leveres med en økonomisk forpliktende SLA og en garanti om 99,9 prosent oppetid.

En ting som er vesentlig i forhold til at kundedata ikke lagres lokalt, er hvilken lovgivning Microsoft er underlagt. Microsoft har selv kommet med uttalelser om at de må forholde seg til amerikansk lovgivning fordi de har hovedkontor i USA. Dette betyr at de kan bli tvunget til å utlevere kundedata i henhold til den amerikanske loven «Patriot Act». Dette gjelder også for data som er lagret innen EU.

Vi føler at vi bør informere om en liten ting til. Dette er et sitat fra vanlige spørsmål på den norske Office 365-siden:

«Sp. Kan jeg bytte mellom Office 365-versjonserier (plan P eller E)?

Sv.Vi anbefaler at du kjøper den versjonserien (plan P eller E) du vil gå videre med i fremtiden. Hvis du etter kjøp bestemmer at du ønsker en versjon (plan) fra en annen serie, må du si opp abonnementet og deretter kjøpe en annen versjon (plan) (for eksempel si opp abonnementet på versjon (plan) P og deretter kjøpe versjon (plan) E). Merk at dataene dine ikke vil bli beholdt, og at du må oppgi registreringsinformasjon på nytt.» (Vår utheving)

Les om:

Enterprise