Earth Hour: Slukker datasenteret

Earth Hour: Slukker datasenteret

Fujitsu Norge skrur lørdag av interne ressurser på datasenteret i en time, og oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme.

Lørdag 27. mars 2010 klokken 20.30 vil enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner slukke lyset i en time for klimaet. Med dette hevder Earth Hour å være verdens største klimakampanje. Earth Hour har fått stor oppmerksomhet blant annet i it-bransjen, og Fujitsu Norge oppfordrer, som mange andre bedrifter, sine ansatte til å slutte opp om kampanjen. I tillegg slår de altså av alle sine egne ressurser på datasenteret som ikke vil medføre noen problemer for Fujitsus kundesystemer.

— Vi ønsker med dette å gå foran som et godt eksempel, og utfordrer alle IT-selskaper og IT-avdelinger rundt om i landet til å tenke nøye gjennom hvordan energiforbruket kan reduseres. Vi håper flere bedrifter velger å stenge interne systemer førstkommende lørdag. Stafettpinnene er gitt videre, sier Anders Eiken som er markedsdirektør i Fujitsu Norge.

Ifølge Fujitsu Norge er informasjonsteknologi undervurdert som klimapåvirker i negativ retning. En gjennomsnittlig norsk kommune slipper årlig ut 1 million kilo CO2 gjennom livssyklusen til IT-utstyr som for eksempel PC-er, skjermer, skrivere og skannere. Totalt slippes det i Norge ut årlig mer enn 2 millioner tonn CO2 på grunn av denne type utstyr. Til sammenligning slipper Statoil på Mongstad ut 1,7 millioner tonn CO2 per år.

Edinburg slott med all belysning slått av under Earth Hour.

Earth Hour er en internasjonal begivenhet støttet av Verdens Villmarksfond, WWF, som markerer klimaproblematikken ved å få privatpersoner, bedrifter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time. 120 land og regioner, 2251 byer og 57 hovedsteder har allerede meldt sin deltagelse. Eksempler på kjente bygg som vil være med på markeringen er Eiffeltårnet i Paris, Den forbudte by i Beijing, Trevi-fontenen i Roma, Victoria Falls i Zimbabwe, Det skjeve tårn i Pisa, Kristus-statuen i Rio, Bosporus-broen i Istanbul og Empire State Building i New York.

Mer om Earth Hour her .

Enterprise