EDB Ergo krever penger fra Oracle

EDB Ergo krever penger fra Oracle

I lisenskonflikt over tidligere partnerskap som kan ende i søksmål.

EDB Ergogroup krever erstatning fra sin tidligere partner, Oracle-eide I-Flex, skriver Finansavisen. Avisen har fått nyss i at Oracle terminerte partneravtalen med EDB Ergo fjerde kvartal i fjor, etter at det indiske selskapet har vært i partnerskap med EDB siden 2005.

EDB Ergog krever lisenserstatning for 20-25 millioner kroner.

Kan bli søksmål

- Det er riktig at partneravtalen med I-Flex og Oracle er sagt opp. Vi har en dialog rundt kompensasjon for lisenser verd 20-25 millioner kroner, sier kommunikasjonsdirektør i EDB Ergo, Geir Remman, til Finansavisen.

Etter det Finansavisen kjenner til er denne dialogen potensielt i ferd med å bli søksmål på grunn av uenighet rundt tilbakebetalingen.

Marked i endring

Finansavisen har ikke klart å oppnå kontakt med Oracle-sjef Tore Bjelland for kommentar i sakens anledning. Men noe av årsaken til at avtalen ble terminert i fjor skal ha vært å gi enkelte partnere eksklusivitet med I-Flex sine kjernebankløsninger, ifølge Finansavisen.

Markedet har også endret seg, og mange ser nå mot nettskyen i stedet for å utvikle kjernebankløsninger videre. EDB Ergo har flere initiativer når det gjelder dette. De ha r også en sterk partneravtale med SAP, som også levererer kjernebankløsninger, og derfor er ikke I-Flex en kritisk leverandør.

Computerworld har heller ikke lykkes få fatt på Oracle for kommentar.

Les om:

Enterprise