EDB rustet for ruskevær

EDB rustet for ruskevær

Fortsatt vekst, god lønnsomhet og 12 milliarder i ordrer gjør at EDB ser lyst på 2009.

EDB Business Partner økte omsetningen med 27 prosent i fjerde kvartal 2008 til 2,15 milliarder kroner, og tar fortsatt markedsandeler i det nordiske it-tjenestemarkedet. Dette er den høyeste omsetningen noensinne i et kvartal for selskapet.

Driftsresultat steg med 12 prosent til 193 millioner kroner.

- Jeg er godt fornøyd med at vi tar markedsandeler i et kvartal preget av usikkerhet i internasjonal økonomi, samtidig som vi opprettholder tilfredsstillende lønnsomhet. Ved inngangen til 2009 har vi en ordrereserve på nærmere 12 milliarder som sikrer god visibilitet for selskapet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en pressemelding.

Nullvekst

EDB signerte nye kontrakter til en verdi av 850 millioner kroner i fjerde kvartal, men innser at 2009 blir et krevende år med kostnadsfokus i mange bransjer. IDC og andre analysebyråer venter nullvekst i it-tjenestemarkedet i 2009.

- For EDB åpner dette nye og interessante muligheter gjennom salg av løsninger og tjenester som muliggjør effektivisering og kostnadsreduksjoner på it-siden hos våre kunder, mener en optimistisk Rangnes.

Hevingen av driftskontrakten med Oslo kommune var en av kvartalets dårligste nyheter. Selskapet tar en avsetning på 66,1 millioner kroner på grunn av dette.

EDB overvåker markedssituasjonen nøye, og legger vekt på at selskapet raskt skal kunne tilpasse seg endrede markedsforhold dersom situasjonen tilsier det, heter det i meldingen.

EDB

Tall i millioner kroner

Q4 08

Q4 07

Omsetning

2 145

1 685

Driftsresultat

193

173

Resultat før skatt

40

114

Les om:

Enterprise