edtur og opptur for Lawson

edtur og opptur for Lawson

Erp-leverandøren Lawson opplever lavere inntekter, men økt resultat i siste kvartal.

Lawson Software leverer forretningssystemer til flere forskjellige bransjer. Selskapet omsatte for 206,4 millioner dollar i andre kvartal (som ble avsluttet 30. november 2008). Dette er en nedgang på seks prosent fra tilsvarende kvartal året før.

Men selskapet har vært gode på kostnadssiden og økte resultatet etter skatt til 4,2 millioner dollar, mot 3,7 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før. Dette er en resultatøkning på 13 prosent, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Lawson leverte et solid resultat, til tross for vanskelige økonomiske tider. Vi holdt våre tidligere omsetnings- og resultatløfter. Vårt hovedmål i siste kvartal har vært å forbedre vår driftsmargin. Dette har vi klart, og vi leverer vår beste driftsmargin siden fusjonen med Intentia i april 2006, sier konsernsjef Harry Debes i Lawson i meldingen.

LES OGSÅ: Vil gjøre erp enklere

Ingen tall for Norge

Lawson offentliggjør ikke tall fra enkeltmarkeder, men norgessjef Einar Broch sier at resultatene internasjonalt er representativt for den norske virksomheten. Likevel ser Broch flere lyspunkt fordi Lawson satser på vertikaler.

- Vi ser de samme tendensene i Norge, som det de internasjonale resultatene viser. Samtidig ser vi at vår satsning på bransjeløsninger kan slå heldig ut. Dette fordi enkelte bransjer ikke i like stor grad blir rammet av de urolige tidene, sier Broch.

Hos Lawson tror man den globale finanskrisen og nedgangstidene vil påvirke omsetningsutviklingen fremover. I sin vurdering for neste kvartal, tror selskapet på en omsetning mellom 183 til 187 millioner dollar. I tilsvarende kvartal i 2008, hadde selskapet en omsetning på 212,9 millioner kroner.

- "De usikre markedsutsiktene gjør det vanskelig å vurdere framtidige inntekter. Lawson vil derfor ikke opprettholde sin guidance i 2009", heter det videre i meldingen.

LES OGSÅ: De beste erp-tipsene

Les om:

Enterprise