Elbil skal kjøre Windows

Elbil skal kjøre Windows

Nytt elbil-samarbeid kan gi uttrykket Windows-krasj en helt ny betydning.

Elbiler er på vei til å erstatte miljøskadelige biler, og ifølge Comon.dk er Danmark et foregangsland. Elbil-selskapet Better Place har utpekt Danmark og Israel som de steder i verden der deres elbiler først skal rulles ut.

Et viktig ledd i det hele er programvare. Det er der elbilens fremtid ligger, blant annet med tanke på smart strømstyringsprogramvare. En datamaskin må holde styr på alt, og på en bilmesse i Tyskland kunne Better Place vise frem et komplett teknisk system kalt AutOS.

Overvåker

AutOS kommuniserer via nettverk med et sentraldatasystem, som overvåker hvor bilen er og blant annet kan informere bilister om hvor de kan lade, hvor de kan skifte batteri også videre.

Systemet har totalt sett full kontroll på eier og eiers kjøremønster, og kan derfor komme med anbefalinger om hvor og når bilen bør lades for å slippe å gå tom for strøm på landeveien.

Microsoft og Intel

Better Place har samarbeidet med Microsoft og Intel om å utvikle AutOS. Systemet skal kjøre via Windows Embedded og baserer seg på en Intel Atom-prosessor. Det er snakk om en plattform hvor andre utviklere skal kunne utvikle applikasjoner til AutOS, på samme måte som Iphone-utviklere kan lage applikasjoner til Iphone. Dermed kan det hende det kommer en AutOS Store, likesom App Store til Iphone.

Better Place vil demonstrere infrastrukturen til opplading av elbiler i København i forbindelse med FNs klimakonferanse i byen i desember.

Les om:

Enterprise