EM-by skroter Linux

EM-by skroter Linux

Wien kaster et storstilt Linux-prosjekt på båten til fordel for Windows.

Hovedstaden i Østerrike har hatt et av de mest prestisjefylte Linux-prosjektene. Wien fikk mye omtale i 2005 for sin bebudede overgang til full Linux-omfavnelse. Nå er hvetebrødsdagene definitivt over.

Wien melder full overgang til Windows Vista.

- Det er et reelt tilbakeslag for Linux-satsingen i Wien, sier Marie Ringler, en talskvinne for Miljøpartiet til landets nasjonale tv- og radiostasjon ORF.

LES OGSÅ: Ny vår for Linux?

Offisielt er forklaringen at en viktig fagapplikasjon fungerer dårlig sammen med Firefox, ifølge ORF. Det skal dreie seg om et spåkprogram som bare fungerer sammen med Internet Explorer. Men Ringler mener at en tilpasning av dette produktet hadde kostet en brøkdel av det overgangen til Windows vil beløpe seg til.

Bare kostnaden for å flytte fra Debian-baserte Wienux til Vista forventes å komme opp i en million kroner, skriver Computerworld.dk.

LES OGSÅ: Linux større enn Windows

Linux-prosjektet i Wien har ellers vært fremhevet som et av åpen kildkode-bevegelsens trumfkort, men prosjektet har støtt på gjentatte forsinkelser og probleme, og nå stenger bystyret altså porten for eksperimentet.

Enterprise