Ementor leverer

Ementor leverer

Ementor og konsernsjef Jo Lunder er storfornøyd etter å ha levert en resultatvekst på 40, 9 prosent i andre kvartal i år.

Omsetningen på 3 415,3 millioner kroner for annet kvartal 2007 utgjør en omsetningsøkning på 6,6 prosent i forhold til samme periode året før. Driftsresultatet var 85,5 millioner, en økning på 40,9 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Ementor leverer en EBITDA på 115,8 millioner kroner, eksklusiv opsjonskostnader. Dette er en økning på 17,4 prosent i forhold til samme periode året før.

Omsetningen av tjenester steg med 80 millioner kroner (17,3 prosent) i forhold til samme periode året før grunnet sterk etterspørsel i markedet for IT-infrastruktur. Produktomsetningen steg med 130,4 millioner (4,8 prosent), der mange langsiktige rammeavtaler inngått i løpet av de siste tre kvartalene er en viktig bidragsyter. Justert for tap av salg av hjemme-pc til ansatte i Sverige på 100 millioner på grunn av endringer i svensk lovgivning, steg totalomsetningen med 10 prosent i forhold til samme periode året før.

- Ementor har i dag levert solide økonomiske resultater for tredje kvartal på rad etter integreringen av Ementor, Topnordic og Atea i 2006, sier Jo Lunder, konsernsjef i Ementor i en pressemedling.

- Vi er svært fornøyde med resultatene for andre kvartal 2007, og konsernet er godt på vei til å nå sine tidligere annonserte lønnsomhetsmål."

Ementor i Norge hadde en EBITDA på 36,1 millioner kroner (4,9 prosent), en økning på 24 millioner i forhold til året før. Omsetningen økte med 20,6 prosent og avspeiler vekst i både tjenester og produkter. Omsetningsvekst kombinert med kostnadskutt på 7 millioner (4,0 prosent) forklarer den store resultatforbedringen.

LES OGSÅ: Solid fra Ementor

- Andre kvartal 2007 markerer at integreringsprosessen mellom Ementor, Topnordic og Atea er fullført. Dette har gitt kostnadssynergier på 200 millioner kroner, sier Jo Lunder.

- Konsernet har skapt et sterkt marked og oppnådd en solid økonomisk stilling, og vi ser et stort og ubenyttet potensial for organisk og oppkjøpsbasert vekst fremover.

Les om:

Enterprise