Ementor sliter i Sverige

Ementor sliter i Sverige

Ementor tredobler resultatet i tredje kvartal 2007. - Vi har skapt et solid grunnlag for vekst, sier konsernsjef Claus Hougesen. Men aksjen faller.

Ementor-aksjen faller 4,6 prosent på en Oslo Børs som ellers stiger med 0,5 prosent. Ementor fikk et resultat lavere enn ventet. Også omsetningen henger etter. Særlig i Sverige har konsernet problemer å skape verdier.

Ementor kunngjorde i dag resultatene for tredje kvartal 2007. Resultatene viser en tredobling av EBITDA, vekst i omsetningen av tjenester og det fjerde kvartalet på rad med gode økonomiske resultater.

I tredje kvartal 2007 leverer Ementor-gruppen en tredobling av EBITDA på 82.5 millioner kroner, en økning på 27.4 millioner i forhold til tredje kvartal 2006. Omsetningsvekst innen tjenester ligger på 70.5 millioner kroner, kombinert med forbedret bruttomargin på produktomsetning med en økning fra 9.4 prosent til 10.7 prosent i forhold til samme periode året før, forklarer den sterke veksten i EBITDA.

Totalomsetningen for konsernet på 2,59 milliarder kroner viser en tilfredsstillende vekst på 3.6 prosent i forhold til samme periode året før, noe som tilsvarer 5.6 prosent justert for valutaeffekter.

Produktomsetningen viser en økning på 20.5 millioner kroner. Justert for et tap på 60 millioner kroner på salg av hjemme-pc til ansatte i Sverige grunnet endringer i svensk lovgivning, steg imidlertid den totale produktomsetningen i konsernet med 3.9 prosent i forhold til samme periode året før. Totalomsetningen økte med 8.0 prosent justert for valutaeffekter og hjemme-pc salg i Sverige, og er det andre kvartalet der konsernet leverer en høyere vekst enn markedet

- Som Ementors nye konsernsjef er det en fornøyelse å kunne fortsette å annonsere solide økonomiske resultater for gruppen. En fokusert it-infrastruktur strategi kombinert med kostnadsstyring og lokal tilstedeværelse har skapt et solid grunnlag for vekst, og Ementors ledelse har stor tro på den strategiske retningen som er valgt for konsernet, sier Claus Hougesen i Ementor.

LES OGSÅ: Dansk Ementor-sjef på plass

Norge best

I Norge fortsetter selskapet å levere sterke resultater i tredje kvartal 2007 med en EBITDA på 40.5 millioner, en økning på 36.1 millioner i forhold til året før.

Omsetningen økte med 33.9 prosent og avspeiler sterk vekst i både tjenester og produkter. Rammeavtaler som er inngått i løpet av de siste 12-18 månedene gir betydelige resultater i tredje kvartal. Generell omsetningsvekst kombinert med sterk kostnadskontroll forklarer den betydelige resultatforbedringen.

Danmark leverte et resultat på 34.0 millioner kroner (3.5 prosent vekst), Sverige rapporterer et resultat på 6.2 millioner kroner.

LES OGSÅ: Jo Lunder holder fart på karrieren

Les om:

Enterprise