Ementor vil fortsette å vokse

Ementor vil fortsette å vokse

Leverer et driftsresultat på 120 mill. kr. for andre kvartal. Toppsjef Claus Hougesen vil videre.

Ementor leverer et driftsresultat på 120,4 millioner kroner i andre kvartal 2008, en oppgang på 26,5 prosent i forhold til samme periode i fjor. EBITDA-marginen er på 4,2 prosent, mot 3,6 prosent i fjor, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi leverer over markedsvekst på omsetning og imponerende driftsresultat, samt en sterk vekst i tjenesteinntektene for konsernet, sier konsernsjef Claus Hougesen i Ementor ASA.

LES OGSÅ: Rykter om nok et Ementor-oppkjøp

Konsernets EBITDA i 2. kvartal 2008 endte på 156 millioner kroner, en oppgang på 23,8 prosent fra året før. Ementor forklarer EBITDA-forbedringen med fortsatt sterk vekst innen tjenester.

Konsernet genererte en positiv kontantstrøm fra driften i andre kvartal på 167,9 millioner kroner, mot minus 140,8 millioner i samme periode forrige år.

Samlede driftsinntekter på 3,75 milliarder kroner utgjør en vekst på 7,8 prosent fra året før, som er mer enn dobling i forhold til markedet, ifølge Ementor.

Hougesen mener selskapet har en god mulighet for å vokse seg enda større, og legger ikke skjul på at Ementor kommer til å gjøre flere oppkjøp i tiden som kommer.

- Det nordiske IT-infrastrukturmarkedet vil ifølge bransjeanalytikere fortsatt oppleve en vekst i IT-investeringer på 4,7 prosent i 2008, til tross for noen nedjusteringer av prognosene. Med lokalt nærvær i 70 byer i Norden og Baltikum er vi godt posisjonert for å utnytte dette markedspotensialet fullt ut. I tillegg er IT-infrastrukturmarkedet i Norden og Baltikum fragmentert og karakterisert av mange mindre aktører. Dette åpner opp for interessante oppkjøpsmuligheter for konsernet, sier Hougesen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ementor kjøper Tomato

Les om:

Enterprise