EMGS får ny dataklynge fra Dell

EMGS får ny dataklynge fra Dell

Dell oppgraderer EMGS dataklynge, og sparer både tid og energi med ny løsning.

I 2008 leverte Dell en kraftig serverklynge til Trondheimsselskapet Electomagnetic Geoservices (EMGS).

Nå skal Dell erstatte omlag 1000 av disse serverene med 252 nye, og samtidig tredoble ytelsen. Flere av serverene skal i tillegg flyttes fra land til båter.

Avtalen har en verdi på rundt åtte millioner kroner.

Avansert datakraft for avansert teknologi

Når oljeselskapene skal lete etter nye olje- og gassfelt utfører de først seismiske undersøkelser. Det innebærer at lydbølger skytes ned i havbunnen fra et skip. deler av lydbølgen reflekteres tilbake, og styrken av dette svaret varierer med hva slags bunn bølgen treffer.

EMGS har utviklet en ny teknologi for å søke etter og finne olje på, og i steden for å bombarderer havbunnen med seismikk senkes en betongkloss ned i havet.

Når denne treffer havbunnen skyter et apparat inne i betongen elektromagnetiske stråler ned i havbunnen. Resultatene lagres i apparatet, og etter en stund oppløse betingen seg, og apparetet flyter til overflaten.

Deretter analyseres innsamlede data ved hjelp av kraftige serverklynger.

Imponerende ytelse

EMGS sparer både energi, plass og dyrebar datatid når de nå bytter ut omlag 1.000 servere fra den gamle klyngen med 252 nye.

Blant annet reduseres strømforbruket med over en fjerdedel, og jobber tar kortere tid å fullføre.

- Samtidig ser vi at ytelsen øker betydelig, og en jobb som tidligere tok 2021 sekunder tar nå 312 sekunder, med ny hardware og optimalisert kode. Dette er ikke mindre enn imponerende, sier Paul Cooley, it-direktør i EMGS.

Med de nye, kraftigere serverene, kan en del av dataprosesseringen flyttes fra land til vann, og kan gjøres på båtene til EMGS.

- Dette betyr hurtigere aksess til data og lavere kostnader, sier Cooley.

Optimalisert kode

Dell og EMGS har jobbet tett sammen siden den første klyngen gikk på luften i 2008. Blant annet har Dells klyngeteam i Austin, Texas, jobbet for å optimalisere koden som brukes av EMGS.

- Vår målsetning er å hjelpe EMGS med å forbedre sine tjenester til sine kunder, samt redusere strømforbruket og optimalisere ytelsen på clusteret, noe vi nå får til med de nye løsningene, forteller Michael Jacobs, administrerende direktør i Dell Norge.

Les om:

Enterprise