En av sju i verden på Facebook

En av sju i verden på Facebook

Når sommerferien er over, kan vennskap med opptil en milliard mennesker fortsette på nett.

Analysebyrået iCrossing mener i en fersk rapport at 200 millioner brukere vil komme til Facebook fra september i fjor til august i år. De har til og med datoen: 12. august, melder PC World USA .

Jorda passerte offisielt sju milliarder mennesker i oktober, så en milliard på Facebook kan virke lite. Men anslag fra den internasjonale telekommunikasjons-unionen (ITU) forteller at det bare er 2,4 milliarder som er Internettbrukere. Med andre ord vil Facebook med samme veksttakt nå halvparten av internettbrukerne i verden i løpet av neste år.

Hva er i en milliard?

Basistallet 800 millioner ble annonsert av Facebook i september i fjor. Veksten i modne markeder som Nord-Amerika, Storbritannia og Norge er heller svak etter at de fleste er med i disse landene. Men vekstøkonomiene henger seg på. India har bidratt med 14 millioner og Brasil med sju millioner bare de siste ni månedene.

Hvilke verdier det er snakk om er at Facebook i dag er verdt 17,5 milliarder dollar, eller 106 milliarder kroner. Hver bruker er verdt rundt 133 kroner, så grunnlegger og toppsjef Mark Zuckerberg vil ha et firma verdt 133 milliarder kroner i august. Det er om lag det samme som Stortinget brukte på helsevesen og sjukehus gjennom Helse- og omsorgsdepartementet i hele 2011. Og det er mer enn hva det totale bidraget fra det statlige norske pensjonsfondet til Statsbudsjettet utgjør i 2012.

Dersom Facebook var et land med en milliard innbyggere, er det bare Kina og India som er større. Det er tre ganger så mange som i USA. Om hver Facebook-bruker er et sekund, representerer nettverket nesten 32 år med tid.

Google Joker

Den mulige store utfordreren er Google+, som etter hypen i fjor sommer har hatt en mer nøktern utvikling utover høsten. Dersom det begynte å skje noe interessant der, er det ikke umulig at denne tjenesten vil nå 400 millioner brukere innen utgangen av året. Dette er de mest optimistiske anslagene. Mange viser til at Android fra Google gikk fra femte til første plass blant smarttelefon-os-ene på et drøyt år. Også det var en vekst som ble ansett som umulig.

Enterprise