En av tre dropper Vista

En av tre dropper Vista

35 prosent av kundene som kjøper en lisens til Windows Vista, nedgraderer til XP.

Da Microsoft sluttet å selge nye XP-lisenser 30. juni, ga de kunder og pc-produsenter en mulighet til å installere XP, selv om de fortsatt måtte kjøpe en Vista-lisens.

LES OGSÅ: Slutt på Windows XP

Etter å ha analysert drøyt 3000 pc-er verden over viser data fra brukernettverket Xpnet, Exo.performance.network, at så mange som 35 prosent av alle Vista-utrustede pc-er har blitt nedgradert til Windows XP i løpet av juli og august.

- Det er en uproporsjonell høy andel, selv for det dramatisk upopulære Windows Vista, sier Randall C. Kennedy, som har utviklet måleverktøyet og driver selskapet Devil Mountain Software til amerikanske Infoworld.

LES OGSÅ: Hva vil skje med XP-supporten?

Det er ikke uvanlig å tilby nedgradering til større selskaper som kan bruke flere år på å rulle ut ny programvare i hele organisasjonen. Denne gangen har imidlertid pc-produsentene også gitt forbrukere muligheten til å nedgradere fra Vista Business eller Ultimate, til Windows XP. Med en Vista-lisens kan kundene senere oppgradere uten ekstra kostnader.

Nedgraderingstallene stiller imidlertid spørsmålstegn ved om salgstallene for Vista er reelle, siden de ikke gjenspeiler andelen som faktisk bruker operativsystemet.

Les om:

Enterprise