- En ny æra for Microsoft

- En ny æra for Microsoft

- Slutt å tenke på Microsoft som bare et programvareselskap, det er vi ikke lenger, sier Steve Ballmer.

Microsoft-sjef Steve Ballmer sender årlig ut et brev til selskapets aksjonærer. I årets brev skriver han blant annet:

- Det er virkelig en ny æra i Microsoft.

Ballmer sikter til nye store satsinger på maskinvare og et større antall skytjenester. Han mener selskapet er i en vesentlig endring:

- Både i hva vi gjør og hvordan vi ser på oss selv - som både en maskinvareleverandør og en leverandør av tjenester, skriver han videre.

LES OGSÅ: Skal Microsoft lage smarttelefon?

Forbrukerorientert

Steve Ballmer skriver om både konsumentprodukter og produkter rettet mer mot bedriftsmarkedet, og ikke minst overlappingen mellom bruk av teknologi på frititiden og på jobben.

- Fantastiske enheter og tjenester beregnet for sluttbrukerne vil drive store bedrifter fremover, fordi de ansatte stadig får mer å si rundt de teknologiske veivalgene, påpeker Ballmer.

Han snakker om trenden "Consumerization" som er forbrukerorientert teknologi som i stadig større grad trekkes inn i arbeidslivet.

- Veien å gå

Jim McGregor er analytiker i det amerikanske analyseselskapet Tirias Research. Han mener Microsoft må fokusere enda mer på nettbaserte tjenester.

- De må flytte alle applikasjonene til skyen, slik som selskapet gjør med Office 365, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Jim McGregor er imidlertid ikke like sikker på hvor lurt det er at at Microsoft nå lager sine egen maskinvare, slik de gjør med nettbrettet Surface.

LES OGSÅ: Surface til under kostpris?

McGregor sier det tvert i mot kan være en risiko for Microsoft, fordi historien har vist at leverandører som ønsker å produsere alt fra maskinvare, operativsystemer til applikasjoner ofte feiler. Med ett unntak.

- Apple har lykkes veldig bra. Ikke fordi de nødvendigvis har laget de beste enkeltenhetene, men når du setter alt sammen får du den beste løsningen.

- Kan lykkes

Analytikeren sier at Microsoft er på vei i samme retning, men at det ikke er særlig sannsynlig at selskapet får alt til riktig første gang. Jim McGregor mener derfor at de at det vil ta flere år før selskapet er der Apple er i dag.

- Om Microsoft er tro mot modellen med maskinvare og tjenester - og viser forbedringer - kan de lykkes, sier McGregor.

Han sier vider at selskapet uansett vil klare seg.

- Microsoft er store og har ressurser nok til å absorbere feilskjær, sier McGregor.

LES OGSÅ: It-sjefene er brettfeiginger

Enterprise