- En pc er ikke et kupp

- En pc er ikke et kupp

Apple svarer på Microsofts nye relamekampanje.

Apple har ikke for vane å svare på spørsmål om hva rivalene sier om produktene deres. Microsofts nye reklamekampanje har imidlertid fått dråpen til å renne over begeret.

Microsofts reklamekampanje begynte med den fiktive Lauren, som er ute for å handle en 17-tommers bærbar til under 1000 dollar. I Mac-butikken konkluderer hun raskt med at det rett og slett ikke er kult nok med Mac - fordi den er for dyr. Hun ender til slutt opp med en pc til 700 dollar.

LES OGSÅ: iPhone forbudt hjemme hos Bill

I neste reklamefilm møter vi Giampaolo, som er ute etter en datamaskin som er kraftig, lett å bære med seg, har bra batteritid og koster maks 1500 dollar. Han mener at Apple er kult, men at man stort sett bare betaler for logoen og utseendet. Derfor ender han opp med å kjøpe en bærbar fra HP.

I runde tre møter vi mamma Lisa og sønnen Jackson. Den lille gutten vil ha en spilldatamaskin som er rask og har en stor harddisk. Med et budsjett på 1500 dollar er imidlertid nødt til å gå for en Sony Vaio. Mac-en er for dyr, dessuten har den ikke innebygd Blu-ray. Dermed er ordkrigen i gang.

LES OGSÅ: - Denne logoen betaler du 500 dollar for

Apples talsperson Bill Evans sier til Macworld at «millioner av mennesker har byttet til Mac fordi de elsker sikkerheten, stabiliteten, og kraften som kommer med maskin- og programvare i verdensklasse som bare fungerer, rett ut av boksen».

- En pc er ikke et kupp når den ikke gjør det du vil. Er det én ting Apple og Microsoft kan være enige om så er det alle synes at Mac-en er kul; med sin flotte design og avanserte programvare kan ingenting måle seg med det til noen pris, sier Evans.

Enterprise