Enda større EDB Ergogroup

Enda større EDB Ergogroup

Norges største it-firma spiser seg enda fetere på Sørlandet og sluker Pragma-selskapene.

EDB ErgoGroup har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Pragma Drift AS og Pragma AS. Pragma Drift AS er i Kristiansand og Pragma AS i både Kristiansand og Drammen. Samlet har de to Pragma-selskapene 47 ansatte og en omsetning på ca. 52 millioner kroner i 2011.

Det betyr at EDB Ergogroup sluker enda en konkurrent og blir større i det regionale it-leveransemiljøet på Sørlandet.

Nordisk basis

- EDB Ergogroup skal være regionalt tilstede og nær kunden i alle sammenhenger, samtidig som vi ønsker å styrke vår rolle i prioriterte segmenter på nordisk basis. Dette er et sentralt element i konsernets strategi, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB Ergogroup i en pressemelding.

Oppkjøpet styrker selskapet enda mer, mener toppsjefen.

- Pragma-kjøpet viktig for oss, og gir oss en god posisjon i Norges femte største by. Medarbeiderne i Pragma har høy kompetanse og nyter stor tillit både på Sørlandet og hos viktige kunder på det sentrale Østlandet, spesielt innen media og shipping, sier han.

Organisk ekspansjon

Pragma-selskapene har en kombinasjon av regionskunnskap, bransjekunnskap og it-faglig kompetanse. Den vil bidra vesentlig innen EDB Ergogroups kjernevirksomhet regionalt, ifølge selskapet.

Kjøpet av selskapene vil etablere EDB Ergogroup som Sørlandets ledende it-tjenesteleverandør.

Ledelsen i selskapene vil ifølge pressemeldingen være uforandret etter kjøpet. De 47 medarbeidere bokføres som organisk ekspansjon i regionen.

- Sammen med EDB ErgoGroup vil vi stå suverent godt rustet til videre vekst. Vi kan påta oss nye oppgaver, enten det er kompliserte, kundetilpassete løsninger eller høyeffektive standardiserte driftsløsninger med basis i skytjenester, sier daglig leder i Pragma Drift AS, Kjetil Nyhus.

Som del av konsulentvirksomheten i EDB Ergogroup åpner det seg nå ytterligere muligheter for Pragma både i Kristiansand og Drammen.

Les om:

Enterprise