Endelig innebygd klokke på iPad

Endelig innebygd klokke på iPad

Sjekk hva Apple har introdusert i iOS 6.

Utrolig, men sant: Apples iPad har aldri hatt en egen klokke-app. Før nå.

Mange bruker nok en iPhone som vekkerklokke eller til å ta tiden med - koketid på froksteggene, for eksempel. Overraskende nok har dette hittil ikke vært en innebygget funksjon på en iPad.

Riktignok finnes det mange utrolige flotte klokke-apper - mange med flott design og enda flere rimelige. Med et hav av funksjonalitet og utfordrende grafikk.

Men et ur er sannelig en helt grunnleggende basal funksjon som definitivt bør inngå også i en iPad. Sannheten var jo tidligere for pc-er at klokken deres ofte gikk feil - og ironien ligger i at en pc er en klokkestyrt regnemaskin. Heldigvis rettet internettforbindelser til tidsservere opp denne glippen.

iOS 6-klokken for iPad

Apple benytter anledningen lanseringen av iOS 6 til å inkludere en Clock-app (ikke overraskende Klokke på norsk) også for iPad. Kjenner du klokken fra iPhone, vil du raskt kjenne deg igjen også her. Det er en avdeling for verdensur og ulike tidssoner, en alarmseksjon, en stoppeklokke og et tidsur.

Verdensuret er nok den mest elegante og kule delen av hele appen - jordkloden vises som kart med de ulike tidssonene. Du får se hvor det er dag og natt rundt omkring, og du kan legge til en rekke urskiver i toppen for å kunne lese av den lokale nå-tiden på døgnet i ulike byer verden rundt. Kartet viser byene geografisk inkludert en værmelding og temperaturavlesning. Nyttig.

Alarmdelen lar deg enkelt sette en alarm som en vekkerklokke. Faktisk kan du lagre bortimot så mange alarmer du vil fordelt på hele uken. Disse vises omtrent som avtaler i en kalendervisning og kan styres individuelt. Kjekt - om du trenger å holde styr på mange alarmer. Kanskje for å passe på å ta medisinen? Eller gå tur med hunden opptil flere ganger om dagen?

Stoppeklokken gjør den jobben den beskriver - tar tiden fortløpende inntil du stopper den eller starter en ny runde. Du kan ha flere runder, og dermed er dette kanskje en bra ting å ha for gymlæreren som gir deg rundetidene dine på en lettlest skjerm.

Og så til slutt tidsuret. Sett ønsket tid for nedtelling, trykkk start og se tiden svinne hen i en stadig minskende sirkel. Du kan velge hvilken alarmlyd som skal spilles av når tiden er oppbrukt. Sikkert fin på kjøkkenet når du uansett bruker padden til kokeoppskriftene.

Oppgraderingen til iOS 6 er gratis og gjøres direkte på din iPad under Innstillinger.

Via TUAW.

Les om:

Enterprise