Endelig vet vi når 7 kommer

Endelig vet vi når 7 kommer

Microsoft tar bladet fra munnen, men Norge kan henge etter.

Helt siden Windows 7 ble vist frem, har det blitt spekulert i når den skal komme.

Før jul, etter jul, forslagene har vært mange.

Men nå har vi endelig fått en dato: 22. oktober.

Da vil nye Windows 7 være å finne i hyllene i amerikanske databutikker, og da vil også pc-produsenter kunne selge maskiner med Windows 7 ferdig installert.

Lenger tid her

Men Windows 7 vil desverre ikke komme i norske butikker 22. oktober.

Tidligere har det tatt seks uker fra en amerikansk versjon av operativsystemet har blitt sluppet, til Microsoft har fått klar en norsk versjon på vårt eget morsmål.

- Vi satser på korteste mulig tidshorisont, det skal gå raskere enn tidligere, forteller pressetalskvinne Kristin Fjeld Fransson ved Microsoft Norge.

- Ennå vet vi ikke akkurat hvor mange uker det vil ta, men det vil gå raskere enn seks uker.

Rekker julehandelen

Microsoft har tidligere sagt at RTM-versjonen (realese to manufacturing) skulle være klar i august, men nå sikter de på å ha den endelige versjonen av Windows 7 klar allerede i slutten av neste måned. Da kan pc-produsentene begynne å tilpasse versjoner for sine maskiner, men disse kan ikke selges før 22. oktober.

Microsoft har den siste tiden vært bestemt på å gi ut systemet før jul, en tid hvor Windows 7 kan havne i mange handlekurver og under mange juletrær, og det får de nå altså til med glans.

Den svært forseggjorte RC-versjonen (realese candidate) har allerede vitnet om at Microsofts nyeste operativsystem har vært nærmest ferdig i lengere tid.

Les om:

Enterprise