Enkelt å flytte fra Windows til Mac

Enkelt å flytte fra Windows til Mac

Egen kabel gjør switching til en lek.

Er du en Windows-bruker som drømmer om å ta steget over til Mac? Men er redd for mye plunder og heft med å få flyttet med deg din personlige filer?

Fortvil ikke - det finnes en elegant teknisk løsning som gjør switching til en barnelek.

De som benytter anledningen i utlandet til å kjøpe en Mac, kan ta med seg sin gamle datamaskin - Mac eller Windows-pc - inn i en offisiell Apple Store. Der vil en Apple Genius hjelpe deg med å få flyttet over ditt eget innhold.

Vi er ikke så heldige å ha en offisiell (fysisk) Apple Store å gå til her til lands - og det er med stor misunnelse at vi hører at svenskene visstnok skal få en i Stockholm.

Men det er mulig å kjøpe en dedikert maskinvare-løsning som på en enkel og elegant måte overfører dine pc-filer over til en (ny) Mac. Kabelen inngår i en programvarepakke fra Parallels, og inkluderer også virtualiseringsløsningen Parallels Desktop for Mac.

Denne lar deg installere Windows på en Mac for de situasjonene der du kjøre et eller annet sært Windows-program som det ikke finnes noe tilsvarende av på Mac.

Kabelen har standard høyhastighets USB 2.0-kontakter i hver ende, og kobles mellom en pc og en Mac. Et eget program kalt Transporter vil trinnvis ta deg gjennom flytteprosessen. Flytte-pizza må du ordne selv.

Parallels Desktop 6 Switch to Mac Edition kan bestilles direkte fra Apple Online Store for 829 kroner her . Dersom du vil installere Windows på Mac-en, trenger du en lisens for dette i tillegg. Windows 7 Home Premium oppgradering koster godt og vel 900 kroner kjøpt online fra Microsoft (over tre ganger så dyr som dagens Mac OS X Snow Leopard, altså...)

Dersom du ikke ønsker å kjøpe hele Desktop for Mac-pakken, finnes også Parallels Transporter å kjøpe enkeltvis for 29 kroner i Mac App Store her . Du vil ikke kunne kjøpe Parallels USB-kabelen her (men kan bruke den om du får tak i den på annet vis). Som et alternativ til kabelen kan du overføre dataene over et nettverk eller via en ekstern lagringsløsning.

Via Parallels

Enterprise