Enklere å bytte til Ubuntu

Enklere å bytte til Ubuntu

Versjon 7.04 av den populære Linux-distribusjonen gjør det enklere enn noensinne å kaste ut Windows.

Fra og med i dag kan du laste ned versjon 7.04 Ubuntu. En av nyhetene er at brukeren enkelt skal kunne flytte med seg Windows-instillingene til Linux-plattformen.

Installasjonen av klientversjonen kan startes fra Windows XP og gjennom den nye Migration assistant kan du flytte med deg en rekke innstillinger som bokmerker, dokumenter og instillinger over til Ubuntu.

Skal Ubuntu ha noen sjanse hos hjemmebrukerne kreves ordentlig støtte for multimedia. Dette er løst ved at alle kodeker som kreves for å spille av en fil eller musikkfil automatisk lastes ned og installeres.

På serversiden av Ubuntu 7.04 er det nå støtte for flere ulike virtualiseringsmotorer. Man kan velge mellom VMware, KVM eller Xen. Siden VMware er kommersiell følger ikke denne med i selve distribusjonen slik at det reelle valget for tilhengere av åpen kildekode begrenses til Xen eller KVM.

Versjon 7.04 vil ikke tilby LTS (Long Time Support) slik som versjon 6.06 der Ubuntu/Canonical gir ut sikkerhetsoppdateringer i hele fem år. Neste versjon med langtidssupport vil først komme i begynnelsen av 2008.

Du kan laste ned Ubuntu 7.04 eller få den tilsendt på en CD fra www.ubuntu.com/getubuntu

LES OGSÅ: Kjør Linux og Windows parallelt

Enterprise