Enklere menyer i Office på nett

Enklere menyer i Office på nett

Drøssevis av menyer gjør det ikke alltid like lett å finne frem i Office.

Microsoft Office-pakke, om det nå er lokalt på pc-en eller på nett, har utallige funksjoner og muligheter. Problemet for de fleste, oss inkludert, er å vite hvordan man bruker dem - eller hvordan man i det hele tatt finner dem.

Det er ikke fritt for at det blir litt i meste laget med menyer og valgmuligheter, og er det noe vi ikke liker er det å kaste bort masse tid på å lete etter det vi er på jakt etter. I Windows har det blitt en smal sak å finne dokumenter, programmer og apper med kjappe søk.

En tilsvarende funksjon har vært tilgjengelig i Word Online siden i vinter. Tell Me-søkefunksjonen, eller "Fortell meg hva du vil gjøre" i den norske versjonen, er et enkelt søkeverktøy hvor du skriver inn det du vil gjøre, så er det relativt stor sjanse for at Word finner det riktige menyvalget for deg.

Nå får PowerPoint og Excel den samme funksjonen i nettversjonen. Dermed skal det bli enklere å finne frem til de avanserte funksjonene også når du jobber med presentasjoner eller regneark.

Enkel hjelper

- Ideen er ganske enkel. Vi har vel alle opplevd at vi vet hva vi vil gjøre i for eksempel Word, men at vi bare ikke klarer å huske hvordan vi skal gjøre det. Tenk så kjekt om programmet var i stand til å hjelpe oss med å få det til. Det er det vi får til med Tell Me, sier Christian Braun i Microsoft i et blogginnlegg.

Allerede fra du taster inn første bokstav i søkefeltet begynner menyforslagene å dukke opp, og er du heldig dukker det du er på jakt etter opp med en gang. Vår erfaring er at man tidvis må søke på litt forskjellige ord, men at det uansett er enklere enn å lete gjennom menyene.

Du trenger heller ikke å huske hva funksjonen du er på jakt etter heter, i mange tilfeller holder det å skrive hva du ønsker å gjøre, så skjønner søket hva du er på jakt etter. Søker du for eksempel på "Sett inn" vil du få flere relevante valg, eller du kan søke på et enkelt ord. Vil du sette inn et bilde i teksten kan du søke på "bilde" eller "sett inn bilde".

Husker for deg

For enkelhetens skyld lagres de siste fem funksjonene du brukte, i tilfelle du vil bruke dem flere ganger.

Tell Me-søket er nå på plass i nettversjonen av Office-pakken, men har fortsatt til gode å dukke opp i skrivebordsversjonen av Office. Selv om Microsoft selv ikke har sagt noe om det, kan det se ut til at selskapet i fremtiden vil bruke nettversjonen av Office til å teste ut nye funksjoner før de eventuelt blir implementert i skrivebordsversjonen.

Les om:

Enterprise