Enklere oppdateringer av iOS og Mac OS X?

Enklere oppdateringer av iOS og Mac OS X?

Snart får du oppdatert operativsystem via internett.

Ifølge to forskjellige rapporter kan de neste versjonene av Apples operativsystemer få nye og enklere distribusjonsmetoder, melder IDG News. Både iOS og Mac OS X vil gjøres tilgjengelig på andre måter enn før, i hvert fall om vi skal tro ryktene som nå sirkulerer på nettet.

LES OGSÅ:

Apple har begynt å teste iOS 5.0

Trådløst for iPhone og iPad

Det er store forventninger om at Apple kommer til å introdusere en ny versjon av sitt mobiloperativsystem i år, kanskje allerede i sommer. Nettstedet 9to5Mac rapporterer nå at en av funksjonene vil være såkalte over-the-air-oppdateringer. iOS 5 vil riktignok måtte installeres på vanlig måte via datamaskinen og iTunes, men mindre oppdateringer vil bli levert trådløst. Apple sies å være i samtaler med den amerikanske mobiloperatøren Verizon om å få en slik løsning på plass.

På grunn av utfordringene knyttet opp mot et trådløst oppdateringssystem, vil Apple måtte gjøre endringer i dagens system. Blant annet vil de måtte redusere størrelsen på iOS-oppdateringer (som er på over 600 megabyte) og muligens også introdusere et nettbasert backupsystem, uavhengig av iTunes.

I motsetning til Google, som oppdaterer Android trådløst, gjør imidlertid Apples nåværende oppdateringssystem at selskapet kan holde iOS-brukere oppdaterte veldig raskt. TechCrunch viser for eskempel til oppdateringen av iPhone-stedsdata, hvor alle brukere kunne oppdatere innen en uke. Til sammenligning er Android 2.3-oppdateringen bare installert på fire prosent av kvalifiserte enheter etter å ha vært tilgjengelig i fem måneder, ifølge IDG News.

Den trege oppdateringsprosessen på Android skyldes hovedsaklig produsenter (som må oppdatere sine egne brukergrensesnitt først) og operatører, som må levere oppdateringene trådløst over sitt nettverk.

LES OGSÅ:

Er iCloud Apples nye tjeneste i skyen?

Lion som nedlasting?

Apple sies også å være i ferd med å endre måten de håndterer oppdateringer til Mac OS X, ifølge en rapport fra AppleInsider. Mac OS X Lion skal etter planen slippes til sommeren, og i motsetning til nå vil operativsystemet ikke komme på en dvd (eller usb-disk som med MacBook Air), ifølge rapporten.

Mac App Store vil brukes i stedet, det vil si hvis du allerede har Snow Leopard. For øyeblikket kan utviklere laste ned forhåndsversjoner av Lion via såkalte redemption codes i Mac App Store, så Apple har allerede testet metoden. Det ventes at OS X Lion dvd-er vil være tilgjengelig for dem med trege internettforbindelser.

LES OGSÅ:

iOS-fremtiden avsløres 6. juni

Les om:

Enterprise