Ergogroup sparker flere ansatte

Ergo-ledelsen er skuffet over resultatene, og varsler tøffere sparetiltak.

Publisert Sist oppdatert

Ergogroup har nettopp kommet seg gjennom andre kvartal av finansåret 2009.

Omsetningen endte på 1,31 milliarder kroner, 12 prosent mindre enn i fjor.

Og driftsresultatet ble enda verre lesning: Ned fra 130 millioner i fjor, til bare 44 millioner kroner i år.

Skuffet Mjøs

- Resultatet er ikke tilfredsstillende, forteller administrerende direktør Terje Mjøs til Computerworld.

Han trekker frem en ny Posten-avtale som gir Ergogroup mindre uttelling, lavkonjukturen i Sverige samt en stor driftsavtale som er forsinket som hovedgrunner til de labre resultatene. Hvilken avtale det er snakk om vil han ikke si.

- Så da blir resultatene på drift dårligere enn de burde vært, sukker Mjøs.

Mange kontrakter

Kvartalet ga selskapet kontrakter med selskaper som Validus, Gjensidige Forsikring, Handicare, Utdanningsdirektoratet, Bautas, Norsk Tipping og Statoilhydro. Det ble inngått kontrakter for i alt 890 millioner, noe som er 65 millioner mer enn i fjor.

- Salget har vært tilfredsstillende, men kontraktene tar jo tid å sette i drift. Realiteten er at marginene på drift er alt for dårlige, forteller direktøren.

Med en nedgang i omsetning 14 prosent for segmentet "drift og infrastrukturtjenester", har Ergo nå en driftsmargin på bare 0,5 prosent her, mot 6,1 prosent i fjor.

Du gamla, du fria

Spesielt skal kvartalet ha vært tøft i Sverige. Her har krisen rammet næringslivet hardere, og dette gir sterke utslag hos Ergogroup.

- Vi har sammenliknet oss med andre it-selskaper, og synes vi har greid oss relativt bra. Men vi er ikke fornøyd, selvfølgelig, sier Mjøs.

Konsulentdelen er imidlertid mer lønnsom. For "løsninger og applikasjonstjenester" er driftsmarginen på 8,5 prosent. Omsetningen har dalt, men selskapet drar frem konsulentvirksomheten som kvartalets vinner. Spesielt i Norge skal dette gå relativt bra.

Tøffere kutt

Men alt i alt har det altså vært et tøft kvartal for Ergogroup.

Før jul varslet de om konstandskutt i form av å blant annet kvitte seg med ansatte. Først skulle konsulentene gå. På grunn av forsinkede avtaler, har ikke alle kuttene blitt gjennomført ennå.

Men nå skal det bli fart på sakene, og vel så det.

- Vi må redusere kapasiteten. Vi starter med konsulentene, så skal vi fortsette med ansatte etter drøftninger med foreningene, avslører Mjøs, som ikke ser noe særlig til at finanskrisen skal snu seg til det bedre.

- Så kuttene blir tøffere enn varslet?

- Det vi varslet før jul er ikke tilstrekkelig. Vi vil kutte ytterliggere på driftsområdet. Samtidig må vi ikke kappe av grenen vi sitter på, så vi vil vise tålmodighet og prøve å utnytte ressursene så godt som mulig.