Ergogroup vil kjøpe mer

Ergogroup vil kjøpe mer

Oppkjøpene løfter omsetningen, og lønnsomheten holder følge i Ergogroup.

Ergogroup omsatte for 1,313 milliarder i tredje kvartal, en vekst på 40 prosent i forhold til i fjor, som i hovedsak skyldes kjøpene av Allianse, System og Bekk. Med et driftsresultat på 73 millioner kroner er administrerende direktør Terje Mjøs godt fornøyd.

- Marginen er på samme nivå som i fjor, samtidig som vi har en organisk vekst på åtte prosent. Konsulentbutikken i Norge går bra, dessuten har vi løftet marginen på drift til et akseptabelt nivå på rundt sju prosent. Dette er jeg mest fornøyd med, sier Mjøs til Computerworld.

LES OGSÅ: Ergo signerer med svensker

De oppkjøpte selskapene har hittil levert varene for Ergogroup, og til tross for stive markedspriser, regner Mjøs med flere handler fremover.

- Vi er fortsatt på utkikk etter gode prosjekter, men en del mindre selskaper har urealistiske prisforventninger. Vi vil fortsatt styrke oss innen regionale tjenester, og Norge-Norge er noe å se på, sier Mjøs.

LES OGSÅ: Ergo kjøper Bekk for 284 millioner

Under resultatfremleggelsen nevnte konsernsjef i Posten, Dag Mejdell, at it-konsulentene i Posten etter hvert vil bli overført til Bekk Consulting. Mjøs påpeker at dette er høyst frivillig for de Ergogroup-ansatte.

- Vi har bare kjøpt 75 prosent av aksjene i Bekk, så det er begrenset hvor tett vi kan integrere oss. De ansatte i Ergo kan søke på jobber i Bekk innen relevante kompetansemiljøer, men dette vil skje over tid, mener Mjøs.

Styreformann og økonomidirektør i Bekk, Erik Moe-Helgesen, avviser noen form for integrasjon og mener tilsiget av Ergogroup-ansatte til Bekk blir svært begrenset.

- For det første er dette snakk om Ergogroup-ansatte og ikke Posten-ansatte. For det andre er det snakk om et svært lite antall mennesker, en marginal gruppe som kan finne et større kompetansemiljø hos oss, sier Moe-Helgesen til Computerworld.

Ergogroup

Tall i millioner kroner

Q3 2007

Q3 2006

Omsetning

1 313

941

Resultat før skatt (EBITDA)

146

128

Driftsresultat (EBIT)

73

70

Les om:

Enterprise