Ericsson sparker 4000

Ericsson sparker 4000

Bare i Sverige forsvinner tusen arbeidsplasser etter dårlige resultater.

Krisen for det svenske konsernet Ericsson er ikke over. I går presenterte toppsjefen Carl-Henric Svanberg resultater for fjerde kvartal som nok en gang var skuffende, og resultatene var dårligere det analytikerne hadde spådd. Som følge av dette vil konsernet bruke kniven for å skjære i organisasjonen, og spare kostnader på lønnsbudsjettet.

I alt vil sannsynligvis rundt 4 000 arbeidsplasser gå tapt i Ericsson. Av disse vil rundt 1000 forsvinne i Sverige, skriver IDG.se.

- Sammenlagt kan man regne med at antallet ansatte kommer til å minke med circa 4000 rundt om i verden, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg i Ericsson til Tidningarnas Telegrambyrå.

Tøft år

Ericsson hadde en omsetning på 54,5 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal, marginalt bedre enn 54,2 milliarder svenske kroner i samme perioden året før. Resultat før skatt var 7,6 milliarder kroner, ned fra 12,2 milliarder kroner, en nedgang på 37 prosent.

For hele 2007 gikk resultatet ned til 30,7 milliarder kroner, mot 36 milliarder kroner i 2006.

Gevinst per aksje falt med 43 prosent.

- Vår ambisjon er å forsette med å ta markedsandeler, sier Svanberg.

Men den svenske toppsjefen tilføyer at han ikke tror på mye bedring i 2008, og forventer et tøft markedet i løpet av året.

Les om:

Enterprise