Europa best på mobilreklame

Europa best på mobilreklame

Verdensdelen leder i annonsering via mobil, og Nokia er produsenten som formidler mest reklame.

Med nesten ti milliarder annonsevisninger bare i juli er smarttelefoner fra Nokia markedets mest populære som plattform for mobilannonsering. Dette viser en undersøkelse fra Inmobi, som er et av verdens raskest voksende nettverk for reklame på mobil.

Med en andel på 48 prosent av alle Inmobis annonseringer i juli slår Nokia selv Apples Iphone med god margin. Mens Googles Android foreløpig ligger etter med litt over 711 millioner visninger i juli nærmet Apple seg 1,7 milliarder, og dermed sto Iphone for kun åtte prosent av annonseringene.

Eget annonsenettverk for Apple

Apple lanserte et eget nettverk for mobilannonsering første juli i år, skapt for maskiner som kjører på en iOS 4 plattform. Nettverket, kalt Iad, ble lansert til stor optimisme fra selskapets ledelse.

- Iad tilbyr følelsen fra TV kombinert med interaktiviteten til nettet, og gir brukere en ny måte å utforske annonsene på uten å kapres vekk fra yndlingsapplikasjonene sine, uttalte selskapets toppsjef Steve Jobs den gang.

- Iad vil nå millioner av Ipod- og Iphonebrukere - et svært populært segment for annonsører - og gi utviklere en ny måte å tjene penger så de kan fortsette utviklingen av gratis og billige applikasjoner.

Iad vil også gjøres tilgjengelig for Ipad i november, når Apple slipper den nye oppdateringen iOS 4.2.

Suksess i Europa

På verdensbasis er Europa det mest suksessfulle markedet for mobilannonsering, viser Inmobis undersøkelse videre, og også på dette markedet dominerer Nokia.

- Europa kombinerer rikdommen og den sofistikerte mediebruken til en utviklet region med kompleksiteten man ofte finner i fremadstormende markeder som Afrika og Asia, med mange språk og fragmentering grunnet kulturelle og geografiske grenser, sier Inmobis europeiske visepresident og administrerende direktør Rob Jonas til Macworld.uk.

- I tillegg har Europa en fremvoksende utviklerkultur og et utviklet forbruk av mobiltelefoner i forhold til andre regioner.

Les om:

Enterprise