Evernote på alle plattformer

Evernote på alle plattformer

Årets Produkt (5): Evernote holder orden på notater og tanker.

PC World-redaksjonen har kåret programmet Evernote til vinneren av én av Årets Produkt 2011-priser.

Les også: Hva er Årets Produkt?

Smartmobiler og nettbrett har blitt en del av hverdagen vår, både privat og i jobbsammenheng. Samtidig flyttes stadig mer av databehandlingen vår seg lokalt fra datamaskinen og over på internett. Og med så mange duppedingser har det blitt et stort behov for å ha tilgang på dataene overalt.

Gratistjeneste

Evernote er en gratistjeneste - eller et program - for å ta notater med, som ligger i «skyen» og som du har tilgang på fra hvor som helst, så lenge du har nett-tilgang.

I tillegg til at du med Evernote kan ta vanlige tekst-notater, er det også mulig å legge inn både lyd og bilder. Programmet har en rekke formateringsmuligheter. Det finnes en rekke organiserings-funksjoner, slik at det potensielt kan bli et ganske kraftig verktøy om man legger litt innsats i det.

Noe av det aller beste med Evernote er at tjenesten har klienter for Windows, Mac OS X, Chrome OS, Android, iOS, Windows Mobile, Windows Phone 7, WebOS og BlackBerry OS.

I tillegg finnes Evernote i web-versjon, slik at den er tilgjengelig fra en hvilken som helst nettleser. Så ikke bare har man mange alternativer til å skrive og organisere notater, man kan også bruke det på nær sagt alle sine datamaskiner og mobile enheter.

11 millioner brukere

Evernote er riktignok ingen ny tjeneste, den ble lansert i åpen beta i 2008. Siden da har det imidlertid bare gått én vei, og i juli i år hadde tjenesten 11 millioner brukere.

Det at vi nå har begynt å bruke så vel bærbar pc som smartmobil og nettbrett på farten, gjør at Evernote har blitt enda mer nyttig enn tidligere. Nå skal alt flyttes over i skyen, og Evernote gjør det på eksemplarisk vis.

Så eksemplarisk at Evernote nå kvalifiserer for Årets Produkt-pris.

Enterprise