- Få barnesykdommer

- Få barnesykdommer

- Mange nettbutikker i en oppstartsfase sliter med tekniske barnesykdommer. Vårt nære samarbeid med Komplett har gjort at vi har sluppet slike utfordringer, sier butikksjef Ole Martin Evensmo i Jernia.

Nettbutikken jernia.no ble lansert før jul og butikksjefen kan nå begynne se tendensene i butikken. Han har gode erfaringer så langt, men ser fortsatt at de kan bli bedre.

På offensiven

- Vi skal til enhver tid være Norges beste nettbutikk for kjøkken, hus og hage og må alltid være på offensiven. Sentralt her er blant annet gode priser, enkel navigering, riktig sortiment og en effektiv logistikk. Her mener jeg at vi har kommet langt, men vi kan alltids bli bedre, sier Evensmo til IT-Bransjen.

Butikken er fortsatt i en tidlig fase, så de tester ulike konsepter for å få flest mulig til å handle i nettbutikken.

I dag skal de gjennomføre timessalg for første gang.

Uvant sortiment

Den nærmeste konkurrentene på nett er Clas Ohlson, men det er få butikker som har samme type produkter som Jernia. Det er en utfordring.

- Den største utfordringen er at vi fører et sortiment som kundene ikke er vant til å handle på nett. Folk har handlet datamaskiner og mobiltelefoner på nett i åresvis, mens verktøy og gassgriller er noe relativt nytt for kundene, sier Evensmo.

Evensmo forteller at målet helt fra start har vært å drifte nettbutikken på en slik måte at de ikke bare flytter salg fra egne butikker over på jernia.no, men å ta markedsandeler fra konkurrentene.

- Nettbutikken er fortsatt veldig ny, men foreløpige erfaringer tyder på at vi lykkes med dette, sier han.

Geografisk dekning

Evensen har fulgt nøye med på handlemønsteret og har lagt merke til flere tendenser.

- Om vi så ser på handlemønsteret på jernia.no, så ser vi at en stor del av salget i butikken skjer utenfor butikkenes normale åpningstid, det vil si på kvelden og natten, samt på søndager, sier han.

I tillegg ser han at mange av nettbutikkens kunder er bedrifter og offentlige institusjoner.

- Et annet interessant funn er at vi ser at en stor andel av nettbutikkens kunder kommer fra steder i landet med få eller ingen Jernia-butikker, hvilket viser at nettbutikken er med å sikre Jernia full geografisk dekning i Norge, påstår han.

Les om:

Enterprise