Få TRIM-støtte på Mac nå

Få TRIM-støtte på Mac nå

Gratisprogrammet TRIM Enabler gjør det mulig.

Stadig flere Mac-brukere velger bort innebygd harddisk til fordel for en raskere SSD-enhetet. For å få maksimal ytelse kreves imidlertid støtte for en funksjon kalt TRIM, som frem til nylig ikke har vært tilgjengelig på Mac.

TRIM er en funksjon som benyttes for å opprettholde høy ytelse på SSD-enheter etter hvert som alle flashminnecellene har vært i bruk. Funksjonen hjelper SSD-enhetene med å klargjøre minnecellene for bruk på nytt etter at data som lå der har blitt slettet. Apple har tidligere vært avhengig av å benytte SSD-er med en integrert teknologi for å utføre denne opprensningen, men som da ikke nødvendigvis har vært like effektiv som full TRIM-støtte.

Vi rapporterte nylig at nyeste modellene av MacBook Pro har fått støtte for TRIM, riktignok bare med SSD-ene Apple selv leverer, men det er ventet at funksjonen vil komme til alle maskiner i neste oppdatering av Mac OS X. Orker du ikke vente så lenge, kan du imidlertid aktivere TRIM-støtte nå, med et program laget av Oskar Groth, som er leser av Macworld i Sverige.

Systemkravet for TRIM Enabler er Mac OS X 10.6.7. Programmet kan du laste ned her. For mer informasjon kan du ta en titt på svenske Macworlds diskusjonsforum.

Enterprise